Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Αστειότητες Βασιλειάδη για να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα.



Δεν μπορεί μάλλον θα αστειεύεται ο υφυπουργός αθλητισμού κ. Βασιλειάδης. Για να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου θα έπρεπε οι ομάδες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ να δεχθούν κάποιους όρους που θα ισχύσουν από την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο.
Δηλαδή αν δεν τους δέχονταν δεν θα συνεχιζόταν; Δηλαδή η προκήρυξη του πρωταθλήματος δεν παίζει κανένα ρόλο; Δηλαδή οι κανόνες και οι κανονισμοί δεν ισχύουν; Μα όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα τους κανόνες τους αποδέχθηκαν όλοι. Αυτοί και μόνο αυτοί μπορεί και πρέπει να είναι ο οδηγός για την συνέχεια του πρωταθλήματος και σε όποιον αρέσει. Σε όποιον αρέσει, αφού οτιδήποτε άλλο είναι παράτυπο και αντικανονικό. Αλλά… Αλλά δέσμιοι των σκοπιμοτήτων και των συμφερόντων που βρίσκονται πίσω τους, ανίκανοι κι αδύναμοι να επιβάλουν την τάξη και την νομιμότητα, οι κυβερνόντες, καταφεύγουν σε σκόπιμους αστείους ελιγμούς αφού δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς.
Πόσο σοβαρά μπορεί να πάρει κανείς τις ενέργειες του υφυπουργού αθλητισμού που ζητάει εγγυήσεις και υπογραφές για να γίνει το αυτονόητο: ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ. Όποιος κι αν κερδίζει, όποιος κι αν χάνει. Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες. Αν χρειάζονται κάποιες αλλαγές αυτές μπορούν να γίνουν μετά την λήξη του πρωταθλήματος και ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ και όχι μόνο των μεγάλων.  
Θα εξακολουθήσουμε να λέμε αυτό που λέμε από καιρό για την όποια εξυγίανση απαιτεί το ποδόσφαιρο: Ένα ήταν το αντράκι που τιμούσε τα παντελόνια που φορούσε και τους έβαλε όλους στην θέση τους: Η ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ ΘΑΤΣΕΡ που έκανε την πατρίδα του χουλιγκανισμού ποδοσφαιρικό παράδεισο. Εδώ δεν τόλμησε κανείς και ούτε θα τολμήσει.
Οι όροι που αποδέχθηκαν οι ΠΑΟΚ ( με επιφυλάξεις) και ΑΕΚ είναι: 
1. Σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια μία αγωνιστικής περιόδου, οπαδοί μιας ομάδας προκαλέσουν φαινόμενα βίας, ήτοι α) είσοδος οπαδών στον εν γένει χώρο του γηπέδου ή/και στις κερκίδες και στα αποδυτήρια ή/και στον αγωνιστικό χώρο ή/και συμπλοκές εντός αγωνιστικού χώρου με οποιαδήποτε αφορμή, για τρεις φορές ή β) την πειθαρχική τιμωρία των ομάδων τους με βάση την εν γένει έκνομη βίαιη συμπεριφορά οπαδών τους, τουλάχιστον τέσσερις φορές, τότε η ομάδα θα τιμωρείται με ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής και υποβιβασμό.
Η ανωτέρω ρύθμιση θα ξεκινήσει να ισχύει από την αγωνιστική περίοδο 2018-19 και εφεξής, με τροποποίηση των ρυθμίσεων αδειοδότησης, τόσο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, όσο και της ΕΠΟ.
2. Σε περίπτωση δυσφημιστικών δηλώσεων από αξιωματούχους που υποδαυλίζουν φαινόμενα βίας και πραγματοποιούνται με οποιοδήποτε τρόπο, για παράδειγμα σε ΜΜΕ ή social media, τότε θα τιμωρείται η ομάδα τους.
3. Η ευθύνη για τη φύλαξη των αγώνων, από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, θα περιέρχεται εξ ολοκλήρου στις ΠΑΕ και η αστυνομία μένει εκτός γηπέδων.
4. Καταργείται το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ ως τρίτος βαθμός των πειθαρχικών αδικημάτων.
Πηγή politisonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ