Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Ο Λαμπράκης, ο Μπακογιάννης, ο Μητσοτάκης και οι δεκαεπτάχρονοι


Π. Μπακογιάννης
Γρ. Λαμπράκης










Έκανε λοιπόν ο Κ. Μητσοτάκης να πει το ανεκδιήγητο «και τι τον νοιάζει τον 17χρονο για τον Λαμπράκη, τότε ήταν αγέννητος» και δικαιολογημένα έγινε ένας μικρό ή και μεγάλος χαμός. Μπορεί να ήταν άκρως ανόητη η δήλωση αυτή, το χειρότερο όμως ήταν η μετέπειτα αντίδραση της ΝΔ. Αντί να παραδεχθεί το λάθος, εξηγώντας το τι εννοούσε ο αρχηγός της και να ζητήσει συγνώμη, άρχισε να προβάλει διάφορες ανόητες δικαιολογίες με επιστέγασμα την έμμεση αλλά σαφή εμπλοκή των περιπτώσεων Μπακογιάννη με Λαμπράκη που έκανε ο Μακάριος Λαζαρίδης Σύμβουλος Επικοινωνίας Προέδρου Νέας Δημοκρατίας.
Ανοησίες όλα. Και είναι ανοησίες γιατί ο φόνος είναι φόνος και ο δολοφόνος είναι δολοφόνος. Τον Λαμπράκη τον δολοφόνησαν ακροδεξιοί και τον Μπακογιάννη ακροαριστεροί. Φασίστες και τους δύο. Το μαύρο ή το κόκκινο που τους διαφοροποιεί είναι απλός διαχωρισμός. Ο φασισμός τους είναι ίδιος.
Και για να έρθουμε στους δεκαεπτάχρονους, θα εκφραζόσασταν έτσι κ. Μητσοτάκη αν κάποιος σας έλεγε και τι με νοιάζει εμένα ο Μπακογιάννης και αν ο δολοφόνος του παίρνει άδεια. Εγώ εκείνη την εποχή ήμουν αγέννητος. Θα αντιδρούσατε το ίδιο; Πιστεύω πως όχι. Αλλά και οι δύο περιπτώσεις είναι ίδιες, όσες διαφορές κι αν βρει ψάχνοντας κανείς. Οφείλετε κ. Μητσοτάκη μια συγνώμη για την άστοχη αναφορά σας. Και να συστήσετε στον ΘΛΙΒΕΡΟ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟ να χειριστεί τέτοιες υποθέσεις σύμβουλό σας να είναι πολύ προσεκτικός. Τουλάχιστον μην τον βγάζετε μπροστά γιατί επικοινωνιακά δεν μπορεί, δεν «τραβάει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ