Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

ΣΗΜΕΡΑ: Ημέρα μνήμης των θυμάτων του Σταλινισμού και του Ναζισμού


Η μέρα της  Μαύρης Πόρπης

Η Ελληνική Βουλή έχει την ιδιαιτερότητα να περιλαμβάνει αρκετούς σταλινικούς, μαοϊστές, τροτσκιστές αλλά και φιλοναζιστές βουλευτές.

Σε σημαντική μερίδα της κοινής γνώμης το σοκ το έχει προκαλέσει μόνο η είσοδος των φιλοναζιστών στο κοινοβούλιο καθώς η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς κατά τη μεταπολίτευση έχει απενοχοποιήσει το σταλινισμό και τις παραφυάδες του.

Στις ανεπτυγμένες κοινωνίες ο σταλινισμός είναι εξομοιωμένος με τον ναζισμό σαν οι ιδεολογίες που βαρύνονται  με εγκλήματα κατά των κοινωνιών όπου κυριάρχησαν και κατά της ανθρωπότητας. Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η 23η Αυγούστου έχει ανακηρυχθεί  διεθνής μέρα της Μαύρης Πόρπης που είναι ημέρα αφιερωμένη στη μνήμη  των θυμάτων του ναζισμού και του σταλινισμού.

Η παρουσία ναζιστών και σταλινικών βουλευτών αποτελεί ήττα και νίκη ταυτόχρονα. Ήττα για το κοινοβούλιο καθώς φιλοξενεί εντός του τους πιθανούς θύτες του  αλλά και νίκη για την δημοκρατία καθώς αποδεικνύει πως εννοεί αυτά που επαγγέλλεται, με την ανοχή ακόμη και στους αντιπάλους της.

Το δημοκρατικό πολίτευμα είναι μια ιστορική μορφή νομιμοποίησης της εξουσίας που απαιτεί κάθε  συγκρότηση κάθε κοινωνίας. Ιστορικά οι κοινωνίες με δημοκρατικό πολίτευμα και οικονομία της αγοράς έχουν αποδειχτεί οι περισσότερο προοδευτικές και έχουν εξασφαλίσει τη σημαντικότερη οικονομική και κοινωνική πρόοδο.

Η ελληνική ανοχή...

Στη μεταπολιτευτική Ελλάδα η κατάταξη του σταλινισμού, όχι στην ίδια κατηγορία με το ναζισμό, είναι άλλη μια προκατάληψη της ηγεμονίας της αριστερόστροφης ιδεολογίας. Στον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο αυτή η διαφοροποίηση είναι ακατανόητη.

Η κυριαρχία της αριστερόστροφης ιδεολογίας στην ελληνική κοινωνία ευθύνεται και για την παραδοξότητα να εντάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανανεωτική δημοκρατική αριστερά, την ώρα που φιλοξενεί ακραίους πυρήνες (συνιστώσες) σταλινικής και τροτσκιστικής αντιδημοκρατικής κατεύθυνσης με σαφή αντιευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Το ετερογενές αυτό μείγμα έγινε περισσότερο ορατό τις τελευταίες μέρες όταν λόγω της σημαντικής εκλογικής ανόδου, τα «φώτα» της δημοσιότητας έπεσαν πάνω στο κυβερνητικό κόμμα του ελληνικού κοινοβουλίου.

Το ακραίο αριστερό πολιτικό στίγμα εντοπίστηκε αμέσως από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, κάτι που περνά απαρατήρητο στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης εδώ και πολλά χρόνια, λόγω της αριστερόστροφης μεταπολιτευτική «μυωπίας».

Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ