Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Μια απάντηση στον υπουργό Παπαγγελόπουλο


Χθες βράδυ στη Βουλή  ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος, προσπαθώντας να καλύψει τον Πολλάκη για τη γνωστή δήλωση ότι "εκλογές θα κερδίσουν αν βάλουν κάποιους στη φυλακή" ανέφερε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν εκείνη που «έκανε πογκρόμ συλλήψεων για επικοινωνιακούς λόγους». Αναφερόταν προφανώς στις διώξεις που ασκήθηκαν από τη Δικαιοσύνη (επί Κυβερνήσεως Σαμαρά) εναντίον στελεχών της Χρυσής Αυγής. 
Τι σημαίνει πρακτικά αυτό;
Ότι ο ίδιος ο Υπουργός Δικαιοσύνης με τη δήλωσή του αυτή λειτουργεί ουσιαστικά ως συνήγορος υπεράσπισης της ΧΑ καθώς:
- αποφαίνεται ότι οι διώξεις εναντίον της ΧΑ έγιναν "για επικοινωνιακούς λόγους" και, άρα, όχι βάσει ουσιαστικών στοιχείων.
- παρεμβαίνει υπέρ της με μία δήλωση βούτυρο στο ψωμί της ΧΑ, την ώρα που η δίκη βρίσκεται εν εξελίξει! Ποιος; Ο υπουργός Δικαιοσύνης!
Σε οποιαδήποτε κανονική χώρα του κόσμου μια τέτοια εκτρωματική δήλωση θα είχε στείλει τον υπουργό που την έκανε στο σπίτι του και θα είχε δημιουργήσει πραγματικό πολιτικό σεισμό. Εδώ, μετά από χρόνια μιθριδατικής κατανάλωσης αντιθεσμικού λόγου, δεν θα ανοίξει ρουθούνι. Άσε που ο συγκεκριμένος υπουργός είναι το πιο κομβικό γρανάζι σε όλο το κυβερνητικό σύστημα εξουσίας και αυτό θα το διαπιστώσετε και από τη στάση των ΜΜΕ.
Όπως θα διαπιστώσετε ότι και πολλοί δήθεν ανήσυχοι για την άνοδο της ακροδεξιάς, θα καταπιούν τη γλώσσα τους.
Καμία έκπληξη για όσους ξέρουν πώς λειτουργούν - κακώς, κάκιστα!- τα πράγματα. Αλλά σε κάθε περίπτωση είναι θλιβερό να διαπιστώνεις ότι η ξεφτίλα και η ηθική και θεσμική κατρακύλα δεν έχουν τελειωμό.
Edit: O Παπαγγελόπουλος υποστήριξε με δήλωσή του προ ολίγου ότι δεν εννούσε τη ΧΑ, αλλά "επιχειρηματίες και άλλους". Για να μην θεωρηθεί ότι απλώς προσπαθεί να μπαλώσει μια απαράδεκτη δήλωση, τα πράγματα είναι απλά: κατά ποιων επιχειρηματιών εννούσε ότι έγινε πογκρόμ (το οποίο σημαίνει πολλούς) και ποιοι είναι "οι άλλοι". Απλά πράγματα.
Eftychis Vardoulakis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ