Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Τα κονδύλια του μεταναστευτικού έφαγαν τον Κοτζιά;




Η κόντρα Καμένου Κοτζιά για τα «απόρρητα κονδύλια» δείχνει να οδήγησε τον κ. Κοτζιά στην παραίτηση από την θέση του υπουργού εξωτερικών.  Μέχρι σήμερα, από τον έλεγχο του Κοινοβουλίου περνάνε τα "απόρρητα κονδύλια" μόνον του υπουργείου Εξωτερικών, βάσει νόμου που ζήτησε ο κ. Κοτζιάς και ψηφίστηκε από τη Βουλή στις αρχές του 2017. Ο κ. Κοτζιάς ζήτησε να γίνει το ίδιο και για τα άλλα υπουργεία που διαχειρίζονται «απόρρητα κονδύλια», μεταξύ των οποίων και το υπουργείο του κ. Καμένου, ο οποίος άφησε υπαινιγμούς για την διαχείριση στο ΥΠΕΞ. Όταν η κόντρα, μετά από βαρύτατα υπονοούμενα έφτασε στην κρίση του κ. Τσίπρα αυτός προτίμησε να συνταχθεί με τον Καμένο, αφήνοντας ακάλυπτο τον πρώην ΥΠΕΞ. Φυσικά καθοριστικό ρόλο έπαιξε και η «πρωτοβουλία Καμένου για το planb, που θεωρείται προσυμφωνημένο, εν αγνοία του κ. Κοτζιά, όπως και το ότι θα έπρεπε να δείξει στο κομματικό του ακροατήριο πως τον "καθάρισε" για την συμφωνία των Πρεσπών
Μάλιστα, ο κ. Κοτζιάς φέρεται να είπε στους συνεργάτες του ότι «ο Τσίπρας επέλεξε τον υβριστή, και όχι εμένα», ενώ στο tweet του ανάερε χαρακτηριστικά:
Έρχεται η στιγμή, λέει ο ποιητής, να αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις. Ο ΠΘ και σειρά Υπουργών έκαναν στο χθεσινό ΥΣ τις επιλογές τους και εγώ κατόπιν τις δικές μου. Είναι καλό να θυμούνται, όμως, τον στίχο: βαθιά να με θάψουν θέλησαν, ξέχασαν ότι είμαι σπόρος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ