Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Ο Τσίπρας µπλεγµένος στα «δίχτυα» του Νίκου Παππά



Παρά το γεγονός ότι ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις αποκαλύψεις που περιστρέφονται γύρω από τον συμμαθητή του στενού συνεργάτη του, Νίκου Παππά, οι πάντες αντιλαμβάνονται και το αδιέξοδο και την αμηχανία του. Για πρώτη φορά ο «κυνηγός των σκανδάλων» είναι πασιφανές ότι βρίσκεται μπλεγμένος στα «δίχτυα» του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής και των φίλων του.

Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει όσο ελάχιστοι ότι η υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη είναι ικανή να τινάξει στον αέρα το κυβερνητικό οικοδόμημα, επιφέροντας ταυτόχρονα τεράστια ζημιά στον ίδιο και στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η πραγματικότητα, που δεν έχει καμία σχέση με την άλλη, με τις βαρύγδουπες δηλώσεις και τα αποπροσανατολιστικά πρωτοσέλιδα της «Εφημερίδας των Συντακτών». Οσοι γνωρίζουν (και δυστυχώς είναι πολλοί) τη δράση του συμμαθητή του κ. Παππά είναι σε θέση να προβλέψουν και τα μελλούμενα.

Το σκάνδαλο δεν εξαντλείται ούτε στις φωτογραφίες από τα μπουζούκια, ούτε στα γήπεδα, ούτε στις διακοπές στη Μύκονο, ούτε στα μισθολόγια των επιχειρηματιών.

Είναι πολύ πιο σοβαρό και σίγουρα πολύ πιο επικίνδυνο για την κυβέρνηση.

Μέχρι στιγμής, έχουν δει το φως της δημοσιότητας στοιχεία που δεν δημιουργούν και τόσο μεγάλο θέμα στην κυβέρνηση, αν και η υπόθεση ΔΕΠΑ Λαυρεντιάδη με την εμπλοκή του «συμμαθητή», είτε τώρα είτε αργότερα, μπορεί να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου. Και δεν χρειάζεται μεγάλη έρευνα. Αρκεί ο πανικός των κυβερνώντων και πιο συγκεκριμένα του Νίκου Παππά.

Με δεδομένο ότι ο τελευταίος υπήρξε και παραμένει ένας εκ των στενότερων συνεργατών του κ. Τσίπρα, εκ των πραγμάτων η όλη ιστορία μπορεί να «σκάσει» στο κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου. Μπροστά σε αυτήν την απειλή, έχει ενδιαφέρον η αποχή των πρωτοκλασάτων του ΣΥΡΙΖΑ από την εξέλιξη της όλης ιστορίας. Μέχρι σήμερα, κανείς δεν βγήκε ανοικτά να στηρίξει τον κ. Παππά.

Απεναντίας, ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής οφείλει κάποιες εξηγήσεις σε σχέση με τον Πετσίτη.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός θα ήθελε, αν είχε τη δυνατότητα, με ένα μαγικό ραβδί να εξαφανίσει το όλο θέμα και, παράλληλα, να στείλει στο σπίτι του τον επί χρόνια στενό συνεργάτη του. Και αυτό γιατί έχει αντιληφθεί ότι εν προκειμένω δεν χρειάζονται ούτε προστατευόμενοι μάρτυρες ούτε τροχήλατες βαλίτσες.

Εδώ υπάρχουν απτές αποδείξεις, που καταδεικνύουν την ύπαρξη σκανδάλου. Υπάρχουν διαδρομές, συγκεκριμένες διευθύνσεις, offshore και πολλά άλλα, μέσα από τα οποία αναδίδεται μπόχα.
Ο κ. Τσίπρας, μπλεγμένος στα δίχτυα του κ. Παππά και των συμμαθητών του, εμφανίζεται όμηρος της στρατηγικής που ο ίδιος προσπάθησε να κάνει (πολιτική) μόδα για να πλήξει τους αντιπάλους του.  

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/

ΔΕΊΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ