Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Δημοτικές εκλογές (1)



Εκλογές

Εκλογές. Γιορτή της δημοκρατίας. Ο κυρίαρχος λαός, δηλαδή όλοι εμείς θα εκλέξουμε τους τοπικούς μας άρχοντες. Αυτούς που θα διαχειριστούν κάποιες πτυχές της καθημερινότητάς μας. Παρά τα μεγάλα λόγια που ακούμε και θα ακούσουμε για μεγαλόπνοα σχέδια και πολλά άλλα, κρατάμε μικρό καλάθι. Φυσικά και θα ήταν ανόητο να σας υποδείξουμε ποιος είναι ο καλύτερος από τους υποψήφιους δημάρχους ή δημοτικούς συμβούλους, αφού όλοι σε τούτο τον τόπο ζούμε, λίγο ή πολύ γνωριζόμαστε, έχουμε κάποιους δικούς μας που να αναμειγνύονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στις εκλογές. Μαζί θα δούμε κάποιες πτυχές του προεκλογικού αγώνα με διαφορετική ματιά, λέγοντας και αναλύοντας πράγματα και καταστάσεις με μια, πιθανά, διαφορετική ματιά.
Γιορτή της δημοκρατίας λοιπόν και όχι μόνο. Ακούγονται πράγματα και θαύματα για τις προσπάθειες κάποιων να εντάξουν στα ψηφοδέλτιά τους ανθρώπους που έχουν αναγνωρισιμότητα, υποψήφιους που θα φέρουν ψήφους. Τάζονται πολλά, θέσεις διευκολύνσεις και πολλά-πολλά άλλα. Ακούσαμε για υποχρεώσεις, πιέσεις, αλλαγές, συμφωνίες.
Εκλογές, η γιορτή της δημοκρατίας, του πενηντάρικου, του βολέματος αλλά και του ξεβολέματος. Τα περισσότερα είναι αναμενόμενα, τα «ζήσαμε» στις προηγούμενες εκλογές θα τα ξαναζήσουμε και τώρα. Θα δούμε υποψήφιους να απογειώνονται αλλά και κάποιους που δεν θα πάρουν ούτε την δική τους ψήφο. Θα δούμε, ή μάλλον θα διαβάσουμε και θα ακούσουμε πολλά και διάφορα.
Αυτό που θα πρέπει να ξέρουμε και να κάνουμε, είναι να μην επιτρέψουμε στον εαυτό μας να φανατιστεί, να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να μας χρησιμοποιήσει με οποιονδήποτε τρόπο. Στηρίζουμε όποιον θέλουμε χωρίς οξύτητες και ακρότητες. Το ήπιο κλίμα μας δίνει την ευκαιρία να δούμε να σκεφτούμε και να αποφασίσουμε με καθαρό μυαλό, άρα να πάρουμε και την καλύτερη απόφαση.                                                                                                                            paraplanitikos
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ της Αλεξάνδρειας την 19/4/2019. αλλά ισχύει και αποδίδει την πραγματικότητα σε όλους τους δήμους και περιφέρειες... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ