Τρίτη 21 Μαΐου 2019

ΕΚΛΟΓΕΣ (3)



(Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ της Αλεξάνδρειας)
Εκλογές, η γιορτή της δημοκρατίας, αλλά και το κυνήγι του σταυρού και όχι άδικα. Όλοι οι υποψήφιοι, άλλοι με σχετική σιγουριά και άλλοι με κρυφές ελπίδες προσβλέπουν είτε στο αναμενόμενο είτε στο αναπάντεχο, που είναι το ίδιο. Στην εκλογή. Φυσικά για να γίνει αυτό ό μόνος δρόμος είναι το κυνήγι του σταυρού. Κάτι τέτοιο όμως απαιτεί επαφή με τους εκλογείς. Και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα.
Όπως είπε κάποιος από τους υποψήφιους δημάρχους στα στελέχη του ΑΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙΣ ΠΟΡΤΕΣ μην ασχολείσαι καθόλου. Κι έτσι αρχίζει η επαφή των υποψηφίων με τους ψηφοφόρους. Φίλοι, γνωστοί, συγγενείς όλοι πρέπει να βολιδοσκοπηθούμε. Μέχρις εδώ καλά, αλλά το να θεωρούν κάποιοι για οποιονδήποτε λόγο πως είμαστε υποχρεωμένοι να τους ψηφίσουμε είναι λίγο υπερβολικό. Προσωπικά υπολόγισα πως αυτοί που θεωρούν πως πρέπει, πως είμαι υποχρεωμένος να τους ψηφίσω είναι περίπου 15 και για να λέμε την αλήθεια, εγώ δεν αισθάνομαι καμιά υποχρέωση σε κανέναν από αυτούς. Γιαυτό και λέω: όσοι δεν με ρώτησαν αν και με ποιον θα είναι υποψήφιοι, να μην απαιτούν την ψήφο μου. Προηγούνται αυτοί που με ρώτησαν!
Μα θα μου πείτε, είναι δυνατόν να ρωτάει κανείς όλους όσους θα τον ψηφίσουν; Όχι φυσικά, όπως δεν είναι δυνατόν και κάποιος ψηφοφόρος να ψηφίσει όλους όσους ζητούν τη ψήφο του.
Φυσικά και δεν είναι μόνο αυτό. Γιατί δηλαδή θα πρέπει να έρχομαι σε δύσκολη θέση και να εξηγώ το γιατί θα ψηφίσω κάποιον άλλον, το ποιος είναι αυτός και γιατί να είναι αυτός.
Ναι βρε παιδιά, επειδή σε κάποιες στιγμές τις ζωής μας βρεθήκαμε λίγο πιο κοντά, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει σε όποιες επιλογές κάνετε θα πρέπει να σας ακολουθούμε, ειδικά όταν δεν πρόκειται για θέματα που θα επηρεάσουν τις ζωές και την διαβίωσή μας. Γιατί κι εσείς, τουλάχιστον κάποιοι έτσι πιστεύουμε, μας λέτε πολλά παραμύθια. Κάποιοι από σας έχετε ενταχθεί στους συνδυασμούς σας με συγκεκριμένες σκοπιμότητες, κάποιοι μας λέτε ψέματα (ναι τα λέτε), κάποιοι έχετε παραπλανηθεί και κάποιοι πιστεύετε αυτά που μας λέτε, αλλά δεν τα πιστεύουμε εμείς.
Φυσικά κι εμείς σαν ψηφοφόροι, ας έχουμε το θάρρος να πούμε ΟΧΙ, έστω και αν η ειλικρίνειά μας δεν εκτιμηθεί. Αφού δεν μπορούμε να είμαστε καλοί με όλους, ας είμαστε τουλάχιστον χρήσιμοι λέγοντας την αλήθεια…. Άντε και καλά ξεμπερδέματα, είτε υποψήφιοι είτε ψηφοφόροι είμαστε…
                                                                            paraplanitikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ