Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Το Χόλιγουντ τίμησε τη Σοφία Λόρεν


Το Χόλιγουντ τίμησε την Τετάρτη την Σοφία Λόρεν, 50 χρόνια αφότου έγινε η πρώτη ηθοποιός που κέρδισε Όσκαρ για ξενόγλωσση ταινία στην ιταλική "Δύο Γυναίκες".
 Η 76χρονη Λόρεν δεν είχε παραστεί στην τελετή των Όσκαρ το 1961
και όπως δήλωσε, ενώπιον ενός κοινού που απαρτιζόταν από 800 ηθοποιούς, σκηνοθέτες, φίλους και συγγενείς, ποτέ δεν φανταζόταν ότι μία Ιταλίδα σε μία ιταλική ταινία θα αποσπούσε την ανώτατη διάκριση της βιομηχανίας κινηματογράφου.
"Το βραβείο της Ακαδημίας άλλαξε ολοκληρωτικά τη ζωή μου," είπε στη διάρκεια της τελετής της Ακαδημίας Κινηματογραφικής Τέχνης και Επιστημών. " Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω τα συναισθήματά μου αυτή τη στιγμή. Είναι δύσκολο να φανταστώ ότι πέρασαν 50 χρόνια από τότε που πήρα το Όσκαρ στο σπίτι μου", σχολίασε η Λόρεν.
Η Λόρεν θεωρείται η διασημότερη εν ζωή Ιταλίδα ηθοποιός με περισσότερες από 80 ταινίες στο ενεργητικό της. Το 1991 βραβεύτηκε με Όσκαρ για την συνολική της προσφορά στον κινηματογράφο και χαρακτηρίστηκε "ένας από τους μεγαλύτερους θησαυρούς του παγκόσμιου κινηματογράφου."
Ο Τζον Τραβόλτα την αποκάλεσε το "ομορφότερο προϊόν" της Ιταλίας, ο Ρομπέρτο Μπενίνι της τραγούδησε το "O Sole Mio" και ο Μπίλι Κρίσταλ την χαρακτήρισε "μεγάλη αγάπη του".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ