Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Άνοιξε η εφαρμογή στο Taxis για τις 100 δόσεις στο Δημόσιο


Αγρότες-φυσικά πρόσωπα, συνεταιρισμοί και ιδιωτικές επιχειρήσεις με οφειλές από κάθε είδους φόρο όπως το φόρο εισοδήματος, το φόρο ακίνητης περιουσίας, τις δύο τελευταίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ (Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου) ακόμα και από δάνεια που έχουν ληφθεί με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου (π.χ. πτηνοτρόφοι) μπορούν να επωφεληθούν και να διευθετήσουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο μέσω της ρύθμισης των 100 δόσεων που έκανε «πρεμιέρα» την Παρασκευή 17 Απριλίου.
Στη ρύθμιση εντάσσονται ανεξαρτήτως ποσού όλα τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο που έχουν βεβαιωθεί στις ΔΟΥ ή στα τελωνεία μέχρι την 1η Μαρτίου 2015 (άρα και οι δυο τελευταίες δόσεις του ΈΝΦΙΑ που, βάσει του χρονοδιαγράμματος, έπρεπε να πληρωθούν τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο).

Πιο συγκεκριμένα: Όλα τα χρέη από φόρους εισοδήματος, φόρους ακίνητης περιουσίας, ΦΠΑ, λοιπούς παρακρατούμενους φόρους, ειδικούς φόρους κατανάλωσης, λοιπούς φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, δάνεια εγγυημένα από το Δημόσιο, χρέη προς Δημόσιος Επιχειρήσεις και Οργανισμούς, ακόμα και πρόστιμα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι οφειλές ρυθμίζονται εφάπαξ ή σε 2 έως 100 δόσεις. Το ελάχιστο ποσό δόσης είναι 20 ευρώ, εκτός κι αν υπάρχουν οφειλές σε περισσότερες από μία δόσεις, οποτε η ελάχιστη μηνιαία δόση μπορεί να μειωθεί ακόμα περισσότερο στα 10 ευρώ για το χρέος προς κάθε ΔΟΥ.

Η πρώτη δόση καταβάλλεται εντός τριών ημερών από την ημέρα υποβολής της αίτησης, ενώ οι υπόλοιπες δόσεις καταβάλλονται στο τέλος κάθε μήνα.
 Περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ