Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Στα 8 εκατ. ευρώ η συνδεδεμένη ενίσχυση στο ρύζι για το 2015. Στο ΦΕΚ η απόφαση με τις λεπτομέρειες χορήγησής της

Στην επίσημη εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκε η Υπουργική Απόφαση, με τον καθορισμό των λεπτομερειών χορήγησης της συνδεδεμένης ενίσχυσης στον τομέα του ρυζιού, που υπογράφει ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βαγγέλης Αποστόλου. Σύμφωνα με την απόφαση ο συνολικός ετήσιος προϋπολογισμός για το έτος 2015 ανέρχεται στα 8.000.000 ευρώ, για το έτος 2016 ανέρχεται στα 7.905.818 €, για το έτος 2017 ανέρχεται στα 7.811.531 €, ευρώ για το έτος 2018 ανέρχεται στα 7.725.399 ευρώ, για το έτος 2019 ανέρχεται στα 7.639.276 ευρώ, για το έτος 2020 ανέρχεται στα 7.639.276 ευρώ. Η έκταση που καθορίστηκε ανέρχεται σε 30.410 εκτάρια. Δικαιούχοι της συνδεδεμένης ενίσχυσης ρυζιού είναι οι γεωργοί που καλλιεργούν ρύζι σε επιλέξιμες εκτάσεις, υπό τον όρο ότι παραδίδουν προϊόν σε εμπόρους δημητριακών, μύλους και συνεταιρισμούς αγροτών το αργότερο έως την 28η Φεβρουαρίου του επόμενου από το έτος υποβολής της αίτησης, υπό τις εξής προϋποθέσεις:
α. Να χρησιμοποιούν ποικιλίες οι οποίες είναι εγγεγραμμένες στον Εθνικό Κατάλογο Ποικιλιών ή/και στον Κοινό Κατάλογο των Ποικιλιών των Ειδών των Γεωργικών Φυτών.

β. Να παραδίδουν κατ’ ελάχιστο 400 κιλά προϊόντος ανά στρέμμα.

Οι παραδόσεις πρέπει να γίνονται σε έναν από τους παρακάτω φορείς:

Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις (ΑΣΟ)
Ομάδες και οργανώσεις παραγωγών (επισημαίνεται ότι γεωργοί οι οποίοι δεν είναι μέλη των ανωτέρω φορέων μπορούν να παραδίδουν σε αυτούς ως συνεργαζόμενοι)
Οποιαδήποτε νομική οντότητα έχουσα εμπορική δραστηριότητα στον τομέα του ρυζιού.
Σε εξαιρετικές περιστάσεις, η καταληκτική ημερομηνία μπορεί να τροποποιηθεί με απόφαση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ και κατόπιν συνεννόησης με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι φορείς στους οποίους οι γεωργοί παραδίδουν το προϊόν, υποχρεούνται:
Να έχουν υποβάλλει αίτηση ένταξης έως την 30η Ιουλίου κατ’ έτος και το αργότερο πριν την έναρξη των παραδόσεων στο σχετικό μητρώο του ΟΠΕΚΕΠΕ, προσκομίζοντας κατά περίπτωση:

Απόφαση αναγνώρισης (για τις ΑΣΟ)
Έναρξη επιτηδεύματος και/ή
Βεβαίωση Γ.Ε.ΜΗ. (για εμπόρους και ορυζόμυλους). Οι φορείς μπορούν να απεντάσσονται από το σχετικό μητρώο με αίτηση διαγραφής στα ανωτέρω διαστήματα, από το επόμενο έτος της ένταξής τους
Εφόσον εντάσσονται στο ανωτέρω μητρώο, να καταχωρούν στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ τα απαιτούμενα στοιχεία για κάθε γεωργό. Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνουν τουλάχιστον τα προσωπικά στοιχεία του γεωργού, τη συνολική παραλαμβανομένη ποσότητα προϊόντος και τα αναλυτικά στοιχεία του Δελτίου ποσοτικής παραλαβής/τιμολογίου.

Να τηρούν στο αρχείο τους όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα και παραστατικά.
Να συνεργάζονται και να διευκολύνουν τις αρμόδιες αρχές κατά την πραγματοποίηση των ελέγχων.
Πηγή: agrotypos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ