Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Διαβούλευση του δήμου Αλεξάνδρειας με φορείς και πολίτες για την Αστική και Κοινωνική Ανάπτυξη της πόλης


ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής και Κοινωνικής  Ανάπτυξηςτης πόλης Αλεξάνδρειας
στο πλαίσιο  του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2014 – 2020
«Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ)»

Ημερομηνία 06/12/2016

O Δήμος Αλεξάνδρειας, στο πλαίσιο της πρόσκλησης του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2014 – 2020, με τίτλο «Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) στα αστικά κέντρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πλην Θεσσαλονίκης», ξεκινάει σήμερα Διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες, προκειμένου να συντάξει την πρόταση Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που θα καταθέσει για χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020. Οι προτάσεις αυτές θα κριθούν ανταγωνιστικά με βάση κριτήρια που θα αφορούν στην καταλληλότητα της στρατηγικής, στην αποτελεσματικότητά της και στη διαχειριστική ικανότητα, τεχνική ετοιμότητα και ικανότητα μόχλευσης πόρων του φορέα υλοποίησης (δηλ. του Δήμου Αλεξάνδρειας).

Στις επιλεγμένες περιοχές – μεταξύ των υποψηφίων είναι και η πόλη της Αλεξάνδρειας - η Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη θα εφαρμοστεί μέσω Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης που θα χρηματοδοτηθεί από το ΠΕΠ και με τη συμπλήρωση πόρων που θα διαθέσουν στις Περιφέρειες ενδεικτικά τα τομεακά προγράμματα ΕΠΑΝΑΔ και ΕΠΑΝΕΚ. 

Λίγα λόγια για το Σχέδιο ΒΑΑ της Αλεξάνδρειας:
Το υπό διαβούλευση σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Αλεξάνδρειας αντιμετωπίζει συνολικά οικονομικές, κοινωνικές, περιβαλλοντικές προκλήσεις, καθώς και αυτές της κλιματικής αλλαγής σε ένα πλαίσιο μεσοπρόθεσμης/μακροπρόθεσμης προοπτικής τουλάχιστον μέχρι το 2023. Το σχέδιο συνδυάζει τόσο οριζόντιες (θεματικές) όσο και χωρικά εντοπισμένες δράσεις οι οποίες δρουν συμπληρωματικά και χρηματοδοτούνται τόσο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης όσο και από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. 

Η περιοχή εφαρμογής του σχεδίου – που επιβάλλεται να είναι συνεκτική βάσει του οδηγού εφαρμογής - απεικονίζεται στον παρακάτω χάρτη και περικλείεται από τις οδούς (από τα δυτικά):
Ελ. Βενιζέλου, Πελοποννήσου, Αριστοτέλους, Εθν. Αντίστασης, Πλατεία Παπαντώνη, Αγ. Γεωργίου, Μαρίνου Αντύπα, ανώνυμη οδός, Καραϊσκάκη, Θ. Κούγκα, Καρατάσου, Καπετάν Άγρα, ανώνυμη οδός, σιδηροδρομική γραμμή, Μαρίνου Αντύπα, Παπαεμμανουήλ, 25ης Μαρτίου, Αλ. Παπάγου, Ν. Πλαστήρα, Μεγάλου Αλεξάνδρου, σιδηροδρομική γραμμή, ανώνυμη οδός, οδός ΑΒ, οδός προς Λουτρό, 19η οδός, ανώνυμη οδός όπισθεν Κολυμβητηρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ