Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Σκληρή επίθεση Στ. Θεοδωράκη κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου


Σκληρή επίθεση κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου εξαπέλυσαν, τόσο ο ηγέτης του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Σταύρος Θεοδωράκης  όσο και ο   πρόεδρος της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορος Σεβαστίδης στο συνέδριο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, με αφορμή δηλώσεις της με τις οποίες προσπάθησε παρά την ρητή δέσμευση του συντάγματος, να παρατείνει την θητεία της κατά 3 χρόνια.

Δεν την κατονόμασαν, αλλά την περιέγραψαν φωτογραφικά.
Αιχμηρός έναντι της κ. Θάνου εμφανίστηκε και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης:
«Δεν θέλω να αναφερθώ στην ηγεσία της Δικαιοσύνης, αλλά οι πειρασμοί είναι μεγάλοι. Θα πω μόνο τούτο: η ηγεσία της Δικαιοσύνης δεν έχει επιλεγεί για να συζητά με τον πρωθυπουργό -κρίσιμες μάλιστα μέρες για την απονομή δικαιοσύνης- μισθολογικά θέματα και αλλαγές στο συνταξιοδοτικό.
Ας υπερασπιστεί την Δικαιοσύνη και το Σύνταγμα, χωρίς την αίσθηση ότι χρωστάει κάπου -εκτός αν όντως χρωστάει...
Ο ίδιος αναγνώρισε το βαρύ έργο των δικαστών, διαβεβαιώνοντας ότι το Ποτάμι δεν θα μπερδευτεί ποτέ στα πόδια τους και θα υπερασπιστεί τη συνταγματική επιταγή που λέει ότι η Δικαιοσύνη είναι οι ίδιοι οι δικαστές.


Σκληρή κριτική Σεβαστίδη προς Θάνου
Ο πρόεδρος της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορος Σεβαστίδης ο οποίος άσκησε σκληρή κριτική στην ηγεσία της δικαιοσύνης, κυρίως σε ό,τι αφορά την δημόσια τοποθέτηση της προέδρου του Αρείου Πάγου για παράταση του ορίου ηλικίας των ανώτατων δικαστών παρά τη συνταγματική απαγόρευση.

«Ποτέ κανείς δεν διανοήθηκε επί έναν αιώνα να αμφισβητήσει το νόημα και το περιεχόμενο αντίστοιχων κανονιστικών διατάξεων. Ούτε ένας δικαστής, ούτε ένας συνταγματολόγος, ούτε ένας πολιτικός. Και ακούγονται σήμερα τέτοιοι πρωτοφανείς ισχυρισμοί, τέτοια στρέβλωση του νοήματος του Συντάγματος».

Κάλεσε μάλιστα να λάβουν θέση πάνω σε αυτό το ζήτημα όλα τα πολιτικά κόμματα, η πανεπιστημιακή κοινότητα και οι επιστημονικοί φορείς με το δεδομένο ότι η πρόεδρος του Αρείου Πάγου έχει ήδη λάβει θέση σε δημόσια τοποθέτησή της υπέρ της δυνατότητας αλλαγής της διάταξης αυτής τώρα.
Περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ