Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

«ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΣΗ» ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!

Ποιος  είναι αυτός ο IKAΣ και γιατί να τον πληρώνω, έλεγε μια ατάκα σε παλιά κινηματογραφική ταινία η οποία με τα καμώματα του Ιδρύματος έρχεται ξανά στην επικαιρότητα. Και δικαιολογημένα αφού μετά από το να  αποδείξεις  ότι ζεις τώρα σου λέει δεν συμφέρει να σου χορηγώ παπούτσι διαβητικέ, προτιμώ το τεχνητό πόδι για τι κοστίζει λιγότερο! Κόψε το λοιπόν να πάει στην ευχή.
Πάντως, εδώ που τα λέμε, έχει δίκιο το ΙΚΑ! Ε, μα είναι κατάσταση αυτή, από την μια ο συνταξιούχος… ζει πολύ, τόσο ώστε να πρέπει να του ζητάνε απόδειξη και από την άλλη το   βάζει σε έξοδα για ειδικά παπούτσια!
Για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα υπάρχουν δυο λύσεις. Η μια είναι να μην αρρωσταίνει ο ασφαλισμένος και η άλλη να τους πάρουν με τα… παπούτσια οι διαβητικοί γιατί ορισμένοι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, δεν ντρέπονται, άρα δεν υπάρχει λόγος να μην πάρει παραμάζωμα κανείς τους ΛΕΧΡΙΤΕΣ που αποφάσισαν έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα πως «με τη χρήση των διαβητικών παπουτσιών δεν αποφεύγεται ο ακρωτηριασμός του ποδιού απλά καθυστερεί για ένα δύο χρόνια και το αναμενόμενο όφελος θα είναι μικρότερα από το προβλεπόμενο κόστος».
Μήπως πρέπει να τους εμπεριστατώσουν τους κυρίους αυτούς, αφού «το παράδειγμα της Γερμανίας έχει δείξει μείωση των ακρωτηριασμών έως και κατά 85% με την εφαρμογή τριών μέτρων: Της ιατρικής διάγνωσης και παρέμβασης, της χορήγησης θεραπευτικών υποδημάτων και κατάλληλης υπόδησης και της εκπαίδευσης του ασθενούς». Τώρα ποιο από τα δύο τους ενοχλεί δεν έχει γίνει γνωστό, το 15 0/0 που χάνει το πόδι του ή μήπως που θα χρειαστούν και … έξοδα εκπαίδευσης!!!
                                                                                                  paraplanitikos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ