Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

ΑΚΟΥΚΟΥ

Στην Κένυα ο Ακούκου είναι μύθος. Έφυγε στις 3 Οκτωβρίου, πλήρης ημερών... συζύγων και παιδιών σε μια χώρα που ο μέσος όρος ζωής δεν ξεπερνά τα 54 χρόνια.
Ο Ακούκου, ήταν ο “πάτερ-φαμίλιας” της Κένυας. Παντρεύτηκε για πρώτη φορά στο χωριό του στην περιοχή Ντίουα, 370 χλμ. δυτικά του Ναϊρόμπι, κοντά στη λίμνη Βικτόρια. Πολύ γρήγορα, η... όρεξή του για το γυναικείο φύλο τον οδήγησε να βρει δεύτερη σύζυγο, μετά τρίτη, μέχρι το 1997, που παντρεύτηκε για τελευταία φορά μία 18χρονη. Στη διάρκεια όλων αυτών των γάμων πήρε...85 διαζύγια!
Στην Κένυα, χώρα ως επί το πλείστον χριστιανική, η πολυγαμία δεν επιτρέπεται από το Σύνταγμα, ωστόσο αντιμετωπίζεται με ανοχή στο πλαίσιο των φυλών και των εθιμικών νόμων…
Λοιπόν, ο αθεόφοβος αυτό άνθρωπος έκανε: 130 γάμους, πήρε 85 διαζύγια , και ήταν πατέρας 300 παιδιών. Εδώ άλλοι με μια και δεν τα βγάζουν πέρα.
Τώρα πολλοί θα πουν απαράδεκτο, πολλοί  ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ και πάρα πολλοί …ΘΑ ΤΟΝ ΖΗΛΕΨΟΥΝ! Για να λέμε την αλήθεια 130 γυναίκες δεν είναι αστεία υπόθεση αλλά να τον ζηλέψουμε όχι σε καμία περίπτωση. Όχι γιατί όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια ( τα κάνει και τα παρακάνει), αλλά επειδή… πέθανε. Ε, λογικό είναι δεν ήταν ούτε μία ούτε δύο, αλλά 130, ναι 130, γι’ αυτό και δεν άντεξε, ή μήπως γι’ αυτό και ξεπέρασε τον μέσο όρο ζωής στην Κένυα…
                                                                          paraplanitikos.blogspot.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ