Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

WikiLeaks - Δεν λέει να πεθάνει!

Ας κάνουμε ενα διάλλειμα και ας δούμε την ιστορία του WikiLeaks, που όσο και να προσπαθούν οι Αμερικανοί και οι όχι-και-τόσο Μυστικές Υπηρεσίες τους δεν λέει να πέσει! Και καλά κάνει, κάποιος πρέπει να μιλήσει και για εμάς, τον απλό λαό είτε λεγόμαστε Έλληνες, είτε Αμερικανοί, είτε Κινέζοι, είτε Ισπανοί.

Το WikiLeaks ξεκίνησε τον Δεκέμβριο 2006, δηλαδή περίπου 4 χρόνια πρίν. Μέχρι και το 2008 "έβγαζε" στον αέρα οτιδήποτε έστελνε ο κόσμος που ήθελε να δημοσιευτεί ανώνυμα και με ασφάλεια. Ξεκίνησε σαν εναλλακτική Wikipedia που επικεντρώθηκε στα απόρρητα έγγραφα, ακόμα κι αν δεν είχαν ισχυρές βάσεις. Το πρώτο έγγραφο που δημοσιεύθηκε ήταν σχετικό με την δολοφονία κυβερνητικών υπαλλήλων της Σομαλίας στην Ανατολική Αφρική. Στην συνέχεια δημοσιεύθηκαν διάφορα άλλα έγγραφα όπως την κατάχρηση του Κενυανού Αρχηγού Daniel arap Moi, για τις πιθανές παράνομες ενέργειες της Ελβετικής τράπεζας "Julius Baer" στα Νησιά Καϋμαν, για το Γκουανταναμο (Guantanamo Bay), για την Σαϊεντολογία, τα email της Sarah Palin καθώς και διάφορα άλλα.

Το 2009 διέρευσαν μέσω της Ιστοσελίδας κάποια email σχετικά με τα καιρικά φαινόμενα, λίστες διαδικτυακής λογοκρισίας απο την Αυστραλία, που όπως υποστήριζαν οι αρχές ήταν σχετικά με ιστοσελίδες πορνογραφίας εις βάρος ανηλίκων αλλα και με τρομοκρατία, αλλα τελικα η λίστα είχε πολλές ιστοσελίδες άσχετες με τα 2 παραπάνω, καθώς και έγγραφα απο τις συναντήσεις του Bilderberg Group. Συνέχισαν με ένα σκάνδαλο στο Περού σχετικά με το πετρέλαιο, ενα πυρηνικό ατύχημα στο Iran και 570.000 μηνύματα που εστάλησαν την ημέρα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Φτάνουμε στο 2010 που σιγά σιγά μας αποχαιρετά, και ήταν μια αρκετα ενδιαφέρουσα χρονιά. Φέτος λοιπόν το WikiLeaks έκανε εχθρούς τους Αμερικανούς γιατι έβγαλε μια σειρά υπεραπόρρητων (top secret) εγγράφων τους στον αέρα. Ξεκίνησαν με έγγραφα που σχετίζονταν με την ιστοσελίδα του WikiLeaks και στην συνέχεια κάποια video απο τον βομβαρδισμό του 2007 της Βαγδάτης, και τα "Πολεμικα Ημερολόγια" του Αφγανιστάν και του Ιράκ, μεταξύ άλλων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια σειρά κινήσεων της Αμερικανικής Κυβέρνησης ενάντια στην Ιστοσελίδα.

Η αρχή έγινε τον Οκτώβριο του 2010 με την εταιρία Moneybookers Ltd, η οποία δεχόταν δωρεές για το Wikileaks. Η εταιρία ανέφερε οτι αυτό έγινε για να είναι σωστοί απέναντι στους νόμους του κράτους. Στις 2 Σεπτεμβρίου η εταιρία Dynamic Network Services Inc. (Δυναμικές Υπηρεσίες Διαδικτύου) μέσω της θυγατρικής "EveryDNS" έριξε την ιστοσελίδα WikiLeaks.org λέγοντας οτι οι επιθέσεις που δέχεται η ιστοσελίδα απειλούν την σταθερότητα των υπηρεσιών. Η ιστοσελίδα παρέμεινε διαθέσιμη μέσω των ονομάτων www.wikileaks.info, www.wikileaks.ch, www.wikileaks.pl, www.wikileaks.fi, www.wikileaks.at και wikileaks.dataleech.com αλλα και μέσω απευθείας πρόσβαση χρησιμοποιώντας την Διαδικτυακή Διευθυνση IP 213.251.145.96. Την ίδια ημέρα η εταιρία Amazon Inc, διέκοψε την σύμβαση παροχής υπηρεσιών προς το WikiLeaks. Σήμερα 4 Δεκεμβρίου 2010, η εταιρία διαδικτυακών πληρωμών PayPal, θυγατρική της EBay, σταμάτησε να δέχεται και αυτη τις δωρεές για το WikiLeaks με την δικαιολογία οτι "παραβίασαν την σύμβαση".

Πηγές αναφέρουν οτι το Facebook διέγραψε την σελίδα του Wikileaks η οποία είχε 30.000 θαυμαστές. Την στιγμή που γραφόταν αυτό το άρθρο, η σελίδα του WikiLeaks στο Facebook [link] είναι διαθέσιμη έχει 638.200 υποστηρικτές/θαυμαστές.

Εγώ να ευχηθώ καλή συνέχεια στην ιστοσελίδα, κουράγιο στους δημιουργούς του και ακόμα περισσότερα στον Τζούλιαν Ασαντζ, που κατηγορείται για βιασμό.

--paraplanitikoteros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ