Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Ποσό κοστίζουν οι αιρετοί;

Όλοι ξέρουμε πως οι θέσεις του δημάρχου των αντιδημάρχων και των προέδρων των Δ Σ είναι έμμισθες. Για την ακρίβεια δεν ονομάζεται μισθός αλλά αντιμισθία, αλλά λίγη σημασία έχει η ονομασία.
Το πόσο θα παίρνουν προβλέπεται από...
 τον Καλλικράτη ο οποίος ορίζει ότι:
2. Η αντιμισθία των δημάρχων σε δήμους με πληθυσμό άνω των εκατό χιλιάδων (100.000) κατοίκων είναι ισόποση με το σύνολο των πάσης φύσεως αποδοχών του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου, των δημάρχων των δήμων με πληθυσμό από είκοσι χιλιάδες (20.000) έως εκατό χιλιάδες (100.000) κατοίκους είναι ισόποση με το 80% των ανωτέρω αποδοχών και των δημάρχων των δήμων με πληθυσμό κάτω των είκοσι χιλιάδων (20.000) κατοίκων είναι ισόποση με το 60% των ανωτέρω αποδοχών.
3. Οι αντιδήμαρχοι λαμβάνουν το 50% της αντιμισθίας που αναλογεί στο δήμαρχο, ενώ οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων λαμβάνουν το 40% αυτής.
4. Η αντιμισθία που δικαιούνται τα αιρετά όργανα των δήμων, τα οποία χαρακτηρίζονται ως Άτομα με Αναπηρίες, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, προσαυξάνεται κατά είκοσι τοις εκατό (20%).
Με δεδομένο το ότι οι αποδοχές του Γ Γ για το 2010 ήταν 6.195 ευρώ αυτό σημαίνει ότι στο ο μισθός του δημάρχου θα είναι 4.956 ευρώ των αντιδημάρχων 2478 ευρώ και των προέδρων των δημοτικών Συμβουλίων 1982 ευρώ, για τους δήμους του νομού Ημαθίας, αλλά και για τους περισσότερους δήμους της ευρύτερης περιοχής.
Για τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων και δημοτικών κοινοτήτων θα τα πούμε αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ