Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ισορροπίες και μη στην Αλεξάνδρεια για τον συμπαραστάτη του δημότη


Ξεκινάνε λοιπόν οι διαδικασίες για την εκλογή, από το Δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας, του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της επιχείρησης.
Για την εκλογή του απαιτείται...
 πλειοψηφία 2/3 των μελών του Δ.Σ. και αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να υπάρξει ευρύτερη συναίνεση για να επιτευχθεί αυτό. Απαιτούνται 22 ψήφοι και η πλειοψηφία διαθέτει 20. Στο από το που θα προέλθουν, οι δυο επί πλέον ψήφοι, θα παίξει σημαντικό ρόλο το πρόσωπο που θα στηρίξει η πλειοψηφία.
Υπάρχει η δυνατότητα να είναι ευρείας συναίνεσης  κατόπιν συνεννόησης των αρχηγών όλων των παρατάξεων, κάτι που θα ήταν το καλύτερο, αλλά και η σύμπλευση με την πλειοψηφία των κκ Τσιάπλα και Αλευρά σε άλλο πρόσωπο.
Πάντα φυσικά τον καθοριστικό ρόλο θα παίξει το πρόσωπο.
Η αίσθηση που επικρατεί είναι πως η πλειοψηφία «επιθυμεί» για την θέση αυτή τον κ. Καρέλη, αλλά μετά τους ανόητους παλικαρισμούς ορισμένων της πλειοψηφίας στην εκλογή Χαλκίδη για την οικονομική επιτροπή και τον προσβλητικό τρόπο που φέρθηκαν στην πρόταση της μειοψηφίας, το βλέπουμε λίγο χλωμό, αλλά πάλι η αίσθηση που έχουμε είναι και όχι πληροφορίες.
Υπάρχει και η δήλωση του κ. Κ Παράσχου, για την θέση του συμπαραστάτη, αλλά πιστεύουμε πως θα υπάρξουν και άλλες.
Υπενθυμίζουμε πως ο νόμος αναφέρει κατηγορηματικά πως: Ως συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης δεν μπορεί να επιλεγεί αιρετός δήμου, περιφέρειας ή βουλευτής. Αυτό σημαίνει πως για να είναι υποψήφιος κάποιος, πχ ο κ. Καρέλης θα πρέπει να παραιτηθεί από το τοπικό συμβούλιο ή από όπου έχει εκλεγεί.
Επίσης, για την διαδικασία ο νόμος προβλέπει  ΔΥΟ μόνο ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ. κάτι που σημαίνει πως πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των παρατάξεων.
Αν βέβαια δεν αλλάξει κάτι ή αν δεν άλλαξε ήδη.
 paraplanitikos.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ