Περίεργα υβρίδια φρούτων και λαχανικών
Υβρίδιο είναι το αποτέλεσμα της διασταύρωσης δύο γενετικά ανόμιων ατόμων, τα οποία όμως εκφράζουν κάποιο κοινό χαρακτηριστικό με διαφορετικό τρόπο. Στις αγροτικές καλλιέργειες, αγρότες και γεωπόνοι χρησιμοποιούν τον όρο για τις διαφορετικές...
ποικιλίες του ίδιου είδους (π.χ. καλαμπόκι) που συνήθως έχουν δημιουργηθεί με τεχνητό τρόπο για να παράγουν μεγαλύτερες ποσότητες ή πιο ανθεκτικά φυτά. Υπάρχουν παραδείγματα υβριδίων που έχουν δημιουργηθεί με φυσικό τρόπο.Δεν είναι γεννετικά τροποποιημένα προϊόντα αλλά διαστάυρωση ειδών. Ωστόσο εγείτρονται αρκετά ερωτήματα όσον αφορά στην παρέμβαση που προκαλούν στο φυσικό περιβάλλον αλλά και στις γεωργικές καλλιέργειες. Τα υβριδικά φυτά είναι πιο ανθεκτικά στις ασθένειες και περισσότερο παραγωγικά, αλλά με τίμημα πολλές φορές την αυθεντική γεύση και το γνήσιο άρωμα. Επίσης να τονίσουμε ότι πολλά είδη απειλούνται με εξαφάνιση εξαιτίας της σχαδόν αποκλειστικής καλλιέργειας υβριδίων.Σας παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο περίεργα υβρίδια φρούτων και λαχανικών, που δεν απέχουν πολύ από το τραπέζι μας…
|
ΚΙΤΡΙΝΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ |
|
ΜΩΒ ΠΑΤΑΤΑ |
|
ΚΙΤΡΙΝΟ ΤΕΥΤΛΟ |
Για πιο πολλά περιεργα... ΕΔΩ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ