Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Κύπρος Παραλίες

Η Κύπρος διαθέτει μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες της Μεσογείου. Με 400 χιλιόμετρα ακτογραμμής το μόνο που δεν θα δυσκολευτήτε να βρείτε στη Κύπρο είναι μια παραλία του γούστου σας. Υπάρχουν κάθε είδους...

ΕΛΛΑΔΙΚΑ Ή ΚΥΠΡΙΑΚΑ
ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
 παραλίες, περισσότερο η λιγότερο οργανωμένες. Παραλίες με χρυσή αμμουδιά, βότσαλο ή βράχια.
Η Κύπρος συμμετέχει στο ευρωπαικό πρόγραμμα ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ. Το πρόγραμμα προωθεί τις καθαρές ακτές και την περιβαλλοντικά σωστή διαχείριση των παράκτιων περιοχών σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η «Ευρωπαϊκή Γαλάζια Σημαία» απονέμεται σε παραλίες οι οποίες πληρούν πολύ αυστηρά κριτήρια που στόχο έχουν τη σωστή περιβαλλοντική διαχείριση των παραλιακών περιοχών και τη καλή ποιότητα του νερού. Για το 2008 η γαλάζια σημαία έχει απονεμηθεί σε 52 παραλίες της Κύπρου. Μεγάλη εντύπωση θα σας κάνει στην Κύπρο ότι υπάρχουν υπέροχες παραλίες δίπλα στο κέντρο κάθε παραλιακής πόλης, αφού η καρδιά της κάθε πόλης χτυπάει κοντά στη θάλασσα.
Μερικές από τις παραλίες της Κύπρου έχουν και πολύ ωραία ξεχωριστά ονόματα, όπως Αφροδίτη, Αρμονία, Αόρατοι, Πανταχού. Βέβαια δεν λείπουν η Παχιά άμμος, ο Φάρος, τα Λουτρά ή Άμμος του Καμπούρη και η παραλία του Κυβερνήτη.
Σε αυτές εδώ τις ιστοσελίδες θα σας ενημερώνουμε για την κάθε παραλία της Κύπρου ξεχωριστά. Την τοποθεσία της και τα χαρακτηριστικά της.
Τις παραλίες της Κύπρου που τους έχει απονεμηθεί η γαλάζια σημαία θα τις βρείτε πατώνταςΕΔΩ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΥΠΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ