Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 13/8/2011

η σφαγή στη Χίο
του Ντελακρουά

Ντελακρουά

1863: πεθαίνει σε ηλικία 65 ετών ο Γάλλος ζωγράφος Ευγένιος Ντελακρουά, ίσως ο κυριότερος εκφραστής του ρομαντισμού. Μαθήτευσε κοντά στον Ζακ Λουί Νταβίντ αλλά επηρεάσθηκε κυρίως από το Φλαμανδό Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς.
1899: "γεννιέται ο Βρετανός σκηνοθέτης ’Αλφρεντ Χίτσκοκ, ο ""μετρ του σασπένς"
Χίτσκοκ
1913: γεννιέται ο Μακάριος, πρώτος Πρόεδρος της Κυπρου, που μαζί με τον Γεώργιο Γρίβα ηγήθηκαν του αγώνα της ανεξαρτησίας από τους ’Αγγλους.
1926: γεννιέται ο Φιντέλ Κάστρο, ηγέτης της Κούβας από το 1959
1932: στην Ιταλία, ο Μαρκόνι ολοκληρώνει με επιτυχία τα πρώτα πειράματά του με ραδιόφωνο βραχέων κυμάτων.
1948: ο Γιουγκοσλάβος Μπόρις Στάνκοβιτς μπαίνει στα βιβλία των ρεκόρ ως ο πρώτος ποδοσφαιριστής, που αποβάλλεται στο Γουέμπλεϊ στον τελικό Γιουγκοσλαβία-Σουηδία (3-2) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
1950: γεννιέται ο ηθοποιός Παύλος Κοντογιαννίδης
1961: "οι αρχές της Ανατολικής Γερμανίας αρχίζουν να κατασκευάζουν το Τείχος του Βερολίνου, που χώριζε την πόλη στα δύο. Το ""Τείχος του Αίσχους"", όπως ονομάστηκε, θα διατηρηθεί έως τις 9 Νοεμβρίου του 1989, οπότε θα γκρεμιστεί κατά την ενοποίηση των δύο Γερμανιών."
Κρόιφ
1973: "μεταγράφεται ο Γιόχαν Κρόιφ από τον ’Αγιαξ στην Μπαρτσελόνα. Ο ""Ιπτάμενος Ολλανδός', όπως τον αποκαλούν, θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Ως παίκτης και προπονητής θα κερδίσει όλα τα τρόπαια εκτός από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Το 1989 θα υποβληθεί σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς με τέσσερα μπάι-πας."
1999: ο καθηγητής διαιτησίας Eugen Striegel ανακοινώνει ότι οι ποδοσφαιριστές που προσποιούνται ότι ανατρέπονται ή ότι δέχονται κτύπημα από αντίπαλο θα τιμωρούνται με αποβολή στην bundesliga. Μέχρι τώρα η ποινή ήταν στην κρίση του διαιτητή.
2000: ο τερματοφύλακας της Sheffield Wednesday Kevin Pressman αποβάλλεται στο 13ο δευτερόλεπτο του εκτός έδρας αγώνα της ομάδας του με την Wolves, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που κατείχε ο Mark Smith της Crewe, ο οποίος το 1994 είχε αποβληθεί στο 19ο δευτερόλεπτο.
2001: ο 16χρονος Βύρων Κοκκαλάνης κατακτά την πρώτη θέση στην κατηγορία νέων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Mistral που διεξάγεται στη Μασσαλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ