Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 18/8


Τζέγκινς Χαν

1227: πεθαίνει ο ηγέτης των Μογγόλων, Τζέγκινς Χαν
1850: πεθαίνει ο Γάλλος μυθιστοριογράφος Ονορέ ντε Μπαλζάκ.
1877: ο ’Ασαπ Χολ ανακαλύπτει το Φόβο, τον μεγαλύτερο δορυφόρο του πλανήτη Δία.
1933: γεννιέται ο Πολωνός σκηνοθέτης Ρομάν Πολάνσκι.
1937: γεννιέται ο Αμερικανός ηθοποιός, Ρόμπερτ Ρέντφορντ....

1940: "οι Ιταλοί διαψεύδουν τους ισχυρισμούς των ’Αγγλων ότι ιταλικό υποβρύχιο τορπίλισε την ""Έλλη""
1941: ο Αδόλφος Χίτλερ ανακαλεί την ευθανασία όσων πάσχουν από πνευματικά νοσήματα και αναπηρίες
1952: "γεννιέται ο Αμερικανός ηθοποιός, Πάτρικ Σουέιζι, που έχει πρωταγωνιστήσει στις ταινίες ""Dirty Dancing"" και ""Αόρατος Εραστής""
1960: κυκλοφορεί το πρώτο αντισυλληπτικό χάπι
Μιχαήλ Γκορμπατσόφ
1991: "ο Πρόεδρος της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ""φυλακίζεται"" στο σπίτι του από πραξικοπηματίες."
1991: στη νότια Ινδία, 12 άνδρες του κινήματος Ταμίλ της Σρι Λάνκα προτιμούν να αυτοκτονήσουν με κυάνιο, παρά να συλληφθούν από την αστυνομία, στο πλαίσιο επιχείρησης για τον εντοπισμό των δολοφόνων του Ραντζίβ Γκάντι.
1992: ο Larry Bird, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες του ΝΒΑ, ανακοινώνει την αποχώρησή του από την ενεργό δράση λόγω προβλημάτων με τη μέση του μετά από 13 χρόνια στους Boston Celtics. Στην καριέρα του έχει ανακηρυχθεί 3 φορές MVP και έχει οδηγήσει τη Βοστόνη σε 3 πρωταθλήματα ενώ έχει πάρει μέρος σε 12 All Star Games. Υπήρξε μέλος της Dream Team του 1992 που πήρε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Βαρκελώνη.
Marlene Ottey
1995: στην Ισπανία, το Ανώτατο Δικαστήριο αποφασίζει την εξέταση του φακέλου της υπόθεσης GAL, που αφορά επιθέσεις εναντίον των βάσκων αυτονομιστών και στην οποία φέρεται αναμεμιγμένος ο πρωθυπουργός Φελίπε Γκονζάλες.
1997: αποζημίωση 30 εκατομμυρίων δρχ. για συκοφαντικό δημοσίευμα της εφημερίδας που εκδίδει, υποχρεώνεται να καταβάλει ο Μάκης Ψωμιάδης στον ΥΠΕΧΩΔΕ Κώστα Λαλιώτη, σύμφωνα με δικαστική απόφαση.
1999: η Marlene Ottey βρίσκεται ντοπαρισμένη, καθώς στο δείγμα της 5/7/99 από τους αγώνες της Λουκέρνης ανιχνεύεται ναδρολόνη, ένα σκληρό αναβολικό. Η 39χρονη Τζαμαϊκανή δηλώνει αθώα αλλά επιτόπου αποσύρει τη συμμετοχή της από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Σεβίλλης, που θα αρχίσει σε δυο ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ