Με βάση την Υγειονομική
Διάταξη, 93828/31.07.2006, για τους κανόνες υγιεινής και τον καθορισμό των
προϊόντων, που διατίθενται, από τα κυλικεία δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων,
όπως αυτή δημοσιεύτηκε, στο ΦΕΚ 1183/31.08.2006, τα σχολικά κυλικεία των
σχολείων της χώρας μας πρέπει να πωλούν:
Σάντουιτς – τόστ, με ψωμί
ολικής αλέσεως ή λευκό, τυρί, γαλοπούλα, ντομάτα, χωρίς μαγιονέζα και χωρίς
βούτυρο. Καλόν είναι να μη προστίθεται ούτε μαργαρίνη, αλλά αν προστεθεί, τότε
η περιεκτικότητά της, σε trans λιπαρά, δεν πρέπει να υπερβαίνει το 2% των
ολικών λιπιδίων.
Απλά αρτοσκευάσματα
(φρυγανιές, αρτίδια, φρατζολάκια, σησαμένια κουλούρια, παξιμάδια, κριτσίνια),
σε ατομική συσκευασία (μέχρι 50g). Αν περιέχουν λιπαρές ουσίες, δεν πρέπει τα
trans λιπαρά να υπερβαίνουν το 2% των ολικών λιπιδίων.
Σταφιδόψωμο, μουστοκούλουρα,
σε ατομική συσκευασία (έως 60g).
Μπισκότα απλά, χωρίς γέμιση,
σε ατομική συσκευασία (έως 60g), η περιεκτικότητα των οποίων, σε trans λιπαρά,
δεν πρέπει να υπερβαίνει το 2% των ολικών λιπιδίων. Επίσης, ανά 100g, η ζάχαρη
δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 10g, τα ολικά λιπαρά τα 10g, τα κορεσμένα λιπαρά τα
5g, το νάτριο (αλάτι) τα 0,5g.
Τυρόπιτα – σπανακόπιτα (έως
200g), με τυρί φέτα ή κασέρι.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ http://www.elzoni.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ