Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΥΛΙΚΩΝ


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η βράβευση των μαθητών των σχολείων που πήραν μέρος στο διαγωνισμό που διοργάνωσαν, σε συνεργασία, τα Τμήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Δ/νσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και η Αντιδημαρχία Καθαριότητας του Δήμου Πατρέων, την Παρασκευή 18 Μαΐου το βράδυ στην αίθουσα «Αίγλη»....


To θέμα του διαγωνισμού ήταν: «Μείωση-επαναχρησιμοποίηση- ανακύκλωση» και αφορούσε στη δημιουργία ηχητικών και τηλεοπτικών μηνυμάτων, αφίσας, μασκότ και δράσεων των μαθητών για την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.
Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε το Δεκέμβριο του 2011 και ολοκληρώθηκε στις 6 Απριλίου με την παράδοση των έργων.

Η βραδιά ξεκίνησε με την προβολή όλων των μαθητικών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών μηνυμάτων καθώς και των δράσεων που υλοποίησαν για την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας στο θέμα της Ανακύκλωσης, ενώ στο χώρο λειτουργούσε η έκθεση με τις αφίσες και τις μασκότ της ανακύκλωσης που δημιούργησαν οι μαθητές.

Στην κατάμεστη από μαθητές και γονείς, αίθουσα της «ΑΙΓΛΗΣ», απένειμαν τα βραβεία οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας, Παιδείας, Πρασίνου και Εθελοντισμού κ.κ. Γεωργακόπουλος Αχιλλέας, Φίλιας Ανδρέας, Σιγαλός Γεώργιος και η κα Ρούβαλη - Ανδρικοπούλου Μαρία, ο Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Α/θμιας εκπ/σης Δυτ. Ελλάδας κος Μπαρής Θεόδωρος και ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης κος Χονδρογιάννης Βασίλειος.

Την εκδήλωση συντόνισαν οι Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, κυρίες Παπασωτηροπούλου Τίνα και Παπαϊωάννου Ιωάννα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Αντιδημαρχίας Παιδείας και της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού, και των Μ.Κ.Ο.: ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ, ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ., Πολίτες Πάτρας Εν Δράσει και Σύλλογος Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας.

www.elzoni.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ