Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΑΣΚΑΛΟΙ: ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ: ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ -ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  ΔΑΣΚΑΛΩΝ –ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ –ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, ευχόμαστε σε όλες και όλους καλή σχολική χρονιά με αγώνες ικανούς να νικήσουν και να ανατρέψουν τον κοινωνικό Αρμαγεδδώνα  που συνεχίζεται χωρίς διακοπή.
Η νέα συγκυβέρνηση ετοιμάζεται να κλέψει  ακόμα 13,5 δις από τους εργαζόμενους και τους ανέργους με τα μέτρα του φθινοπώρου. Ο αποκλειστικός της στόχος είναι: η αποπληρωμή του χρέους προς τράπεζες και κεφάλαιο και η καταβύθιση των μισθών και των εργατικών δικαιωμάτων....

Την ώρα που, χάρη στα προηγούμενα μνημόνια, ήδη, η αγοραστική δύναμη κατρακύλησε πίσω στο 1978 και οι ετήσιες απολαβές των εργαζομένων εξισώνονται με αυτές χωρών όπως η Εσθονία, η Τσεχία και η Κροατία και η ανεργία καλπάζει ήδη στο 24%.
Την ώρα που η χώρα βρίσκεται στην πέμπτη χρονιά της ύφεσης, η οποία έχει ξεπεράσει το 20%. Την ώρα που οι εργαζόμενοι έχασαν την τελευταία τριετία πάνω από το 1/3 του διαθέσιμου εισοδήματός τους.
Την ίδια ώρα η χρεομηχανή, παρά τις περικοπές και τη σφαγή των εργαζομένων, συνεχίζει να αναπαράγει τον ίδιο φαύλο κύκλο της ύφεσης και των νέων μέτρων: ξεπέρασε τα 300 δις το δημόσιο χρέος, λίγους μήνες μετά την υποτιθέμενη σωτηρία της χώρας από τη δανειακή σύμβαση του Φλεβάρη.
Ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία, παραχωρούν την Αγροτική Τράπεζα στην Πειραιώς, βάζουν πωλητήριο στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, την ίδια στιγμή που ο ελληνικός λαός ξεπληρώνει και θα ξεπληρώνει για δεκαετίες τα χρέη του ελληνικού τραπεζικού κεφαλαίου. Καθόλου τυχαία, από τα 31 δις της επόμενης δόσης, τα 25 δις θα πάνε στις τράπεζες και τα υπόλοιπα σε ιδιώτες για την υποτιθέμενη τόνωση της επιχειρηματικής δράσης.
Η περίφημη επαναδιαπραγμάτευση των Μνημονίων αποδεικνύεται πολύ γρήγορα, ότι ήταν μια πολιτική απάτη. Για να αποδεχτούμε τη νέα σφαγή, για τρίτη συνεχή χρονιά επαναλαμβάνονται τα ίδια επιχειρήματα ότι τα μέτρα είναι αναγκαία γιατί η χώρα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ και την ΕΕ πάση θυσία, ότι δε θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις αν δεν πάρουν μέτρα, ότι για όλα φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι που πληρώνονται πολλά και είναι τεμπέληδες και οι μετανάστες που φταίνε γενικώς για όλα…
Από τα μέτρα που παρουσιάζει η συγκυβέρνηση στην τρόικα, ΕΕ και ΔΝΤ, απουσιάζουν εντελώς μέτρα ενάντια στον πλούτο, στις τράπεζες, στο κεφάλαιο, στους επιχειρηματίες. Αντίθετα, τα μέτρα που παίρνονται αποκλειστικά ενάντια στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους τους αδύναμους.
Λες και παρακολουθούμε το ίδιο σήριαλ από το Φεβρουάριο του 2010 μέχρι σήμερα, η ζωή μας συνεχίζει να καταβυθίζεται για τους ίδιους ακριβώς λόγους όπως και τότε, επαναλαμβάνουν ακούραστα τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης.
Αυτή η πολιτική δεν οδηγεί σε κανένα «εκσυγχρονισμό», οδηγεί μόνο στην εξαθλίωση των πρώτων μεταπολεμικών χρόνων και στη διάλυση του όποιου κοινωνικού κράτους είχε οικοδομηθεί, μετά από μακροχρόνιους κοινωνικούς αγώνες.
Η κλοπή μισθών, συντάξεων, υποθηκευμένων κατοικιών, η ανεργία, το νέο φορολογικό γιουρούσι, η πλήρης διάλυση της υγείας και της παιδείας είναι το εμπρηστικό κοκτέιλ.
Η εκπαίδευση μπαίνει για τα καλά σε σκοτεινή εποχή. Νέες μειώσεις μισθών, μηδενικοί διορισμοί, απολύσεις, αξιολόγηση,  αύξηση του ωραρίου, συγχωνεύσεις σχολείων, ανυπαρξία κονδυλίων…
Το δίλημμα για όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, το λαό έχει τεθεί: Είτε θα μας οδηγήσουν στην εξαθλίωση και την υποταγή για να σώσουν τα κέρδη και τις τράπεζες, το νόμισμα τους και το πολιτικό σύστημά τους είτε θα απαντήσουμε με ένα μαχητικό εργατικό και λαϊκό κίνημα που θα τους ανατρέψει.
Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ, να ενεργοποιηθεί σοβαρά απέναντι στη λαίλαπα των μέτρων που μας επιβάλλονται. Να πρωταγωνιστήσουμε σαν κλάδος, σε μια προοπτική γενικού ξεσηκωμού. Να έρθει σε επαφή και συντονισμό με συνδικάτα και σωματεία και του δημοσίου αλλά και του ιδιωτικού τομέα για τη συγκρότηση ενός πανεργατικού-παλλαικού μετώπου, με στόχο τη πραγματοποίηση καθολικής γενικής απεργίας διαρκείας με κλειστό όλο το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με στόχο να μην ψηφιστούν τα νέα μέτρα, να φύγουν τώρα η κυβέρνηση και ΔΝΤ –όχι στα νέα μνημόνια.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Δε θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους!
Μόνο με την δύναμη του οργανωμένου λαού,
με την δύναμη του μαχητικού κι αποφασιστικού αγώνα,
με τον αγωνιστικό συντονισμό
μπορούμε να νικήσουμε!

Η 24ωρη απεργία του κλάδου μπορεί να γίνει η αρχή!
Να ανοίξει το δρόμο του αγώνα για όλους τους εργαζόμενους!
ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ.

                                                                   
   Συσπείρωση-Παρέμβαση
Δασκάλων-Νηπιαγωγών-Εκπαιδευτικών Βέροιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ