Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Η υπόθεση του Π. Μπαλτάκου ανέτρεψε το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκοπική πτώση έφερε στη Νέα Δημοκρατία η υπόθεση με τον Παναγιώτη Μπαλτάκο, ακυρώνοντας την άνοδο που είχε προκαλέσει στο κόμμα η θετική πορεία της οικονομίας, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας Κάπα Research. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε δύο μέρη, το τριήμερο από 1 έως 3 Απριλίου, για λογαριασμό της εφημερίδας Το Βήμα της Κυριακής....

 Όπως προκύπτει, πριν από την υπόθεση Μπαλτάκου η Νέα Δημοκρατία είχε ανακάμψει, μετά από την αισιοδοξία γύρω από τις εξελίξεις στην οικονομία, και είχε σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση, με διαφορά, μάλιστα, δύο ποσοστιαίων μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στο πρώτο κύμα απαντήσεων που ελήφθησαν από τους ερευνητές της δημοσκοπικής εταιρείας στις 1 και 2 Απριλίου, η Νέα Δημοκρατία έδειχνε να συγκεντρώνει 21,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρούσε στο 19,6%, το Ποτάμι διατηρούταν σε υψηλά επίπεδα στο 9,2%, η Χρυσή Αυγή στο 6,9%, το ΚΚΕ στο 5,8%, η Ελιά στο 5,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 3,9%, η ΔΗΜΑΡ στο 2,1%, ενώ το 6,5% δήλωνε ότι θα ψηφίσει άλλα κόμματα, λευκό - άκυρο σε ποσοστό 1,8%, ενώ 17,1% δήλωσαν αναποφάσιστοι.
Στο δεύτερο κύμα της έρευνας (3 Απριλίου) και υπό το βάρος των εξελίξεων με την υπόθεση Μπαλτάκου, η Νέα Δημοκρατία υποχώρησε στο 20,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στο 21,5%, το Ποτάμι «έπεσε» στο 8,5% καθώς, όπως φαίνεται, δεν ευνοείται καθόλου από κλίμα πόλωσης, η Χρυσή Αυγή ανέβηκε στο 7,7%, το ΚΚΕ στο 6,2%, η Ελιά πέφτει στο 4,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ανέβηκαν στο 4% και η ΔΗΜΑΡ έπεσε ακόμη περισσότερο στο 1,7%.

Σταθερό παραμένει το προβάδισμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην καταλληλότητα για πρωθυπουργό, με τον Αλέξη Τσίπρα να βρίσκεται στις 3 Απριλίου στο 33,3% και τον Αντώνη Σαμαρά στο 41,2%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ