Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Τα φτηνά αρνιά των LIDL στο στοχαστρο του ΓΓ Καταναλωτή…

Εξηγήσεις από τη Lidl Hellas για την εξάντληση των αποθεμάτων αρνιών που δίνονταν σε ιδιαίτερα οικονομικές τιμές (€3,99) ζητά με επιστολή της η Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή της Γ.Γ. Καταναλωτή.
Η υπηρεσία ζητά από τη Lidl να χορηγήσει εντός μιας ημέρας αναλυτικά παραστατικά για τον αριθμό των τεμαχίων αρνιών που είχε προμηθευτεί, για τον αριθμό που πούλησε τελικά και αν συνεχίζει να διαφημίζει την προσφορά παρά την εξάντληση των αποθεμάτων...

Πάντως, σύμφωνα με το Δελτίο Τιμών Χονδρικής πώλησης -τιμοληψία Μεγάλη Δευτέρα 14 Απριλίου- του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ) η κατώτερη τιμή για το αρνί γάλακτος διαμορφώνεται στα 5,8 ευρώ το κιλό, η ανώτερη στα 6,8 ευρώ το κιλό και η επικρατούσα στα 6,5 ευρώ το κιλό. Σε ό,τι αφορά την τιμή των κατσικιών η κατώτερη τιμή διαμορφώνεται στα 6,3 ευρώ το κιλό και η ανώτερη στα 6,9 ευρώ το κιλό με την επικρατούσα στα 6,6 ευρώ, ενώ τα εισαγόμενα αρνιά (FYROM και Ρουμανία) η κατώτατη τιμή διαμορφώνεται στα 5,8 ευρώ το κιλό και η ανώτερη στα  6,1 για τα αρνιά της Ρουμανίας και στα 6 ευρώ για τα αρνιά από τη FYROM.

Την ώρα που η Lidl, από την οποία ζητά εξηγήσεις η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή διαφημίζει ότι πουλά το αρνί στα 3,99 ευρώ το κιλό, στον Βερόπουλο η τιμή του αρνιού διαμορφώνται στα 5,65 ευρώ το κιλό, στα 5,69 ευρώ στον Μαρινόπουλο, στα 6,40 ευρώ στον Σκλαβενίτη, στα 5,79 ευρώ στον Μασούτη, ενώστα κρεοπωλεία της Αθήνας η τιμή κυμαίνεται στα 8 ευρώ το κιλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ