Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Σάλος από τις αυξήσεις στη ΔΕΗ

Η ΓΕΝΟΠ ευλόγησε τα γένια της- Αστείοι οι ισχυρισμοί της ΔΕΗ...

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κυβερνητική απόφαση για αυξήσεις στη ΔΕΗ.
Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ Κώστας Καραγκούνης κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πίσω την απαράδεκτη  απόφαση για αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων της ΔΕΗ.
Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως ψεύδεται με το να υποστηρίζει πως δεν εμπλέκεται στην υπογραφή της συλλογικής σύμβασης μεταξύ της ΔΕΗ Α.Ε. και ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ.
Για πρωτοφανή και υποκριτικό ισχυρισμό ότι δεν γνώριζε για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης μεταξύ της ΓΕΝΟΠ και της ΔΕΗ, κατηγόρησε την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ.

Σε ανακοίνωσή του, κάλεσε μάλιστα την κυβέρνηση να επιδείξει σοβαρότητα και να μην προχωρήσει σε αύξηση των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος.

Από την πλευρά της, η ΔΕΗ διαβεβαίωσε ότι η νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζομένων στη ΔΕΗ δεν επιβαρύνει τους καταναλωτές, δεν επιφέρει μισθολογική αύξηση και δεν προκαλεί ουδεμία επιβάρυνση στον Κρατικό Προϋπολογισμό παρέχει η ΔΕΗ με ανακοίνωσή της.

Η ΔΕΗ διευκρινίζει ειδικότερα για το επίδομα τροφείου ότι θα καταβάλλεται σε είδος και όχι σε χρήμα και ότι θα καταβληθεί σε δόσεις , αρχής γενομένης από τα ορυχεία και τις μονάδες παραγωγής.

Η ουσία πάντως είναι πως κάθε εργαζόμενος της ΔΕΗ θα ενισχυθεί οικονομικά με 150 ευρώ τον μήνα ενώ η αμαρτωλή ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ φρόντισε να υπάρχει χαράτσι 2 ευρώ το μήνα σε κάθε υπάλληλο που θα της αποδίδεται, κάτι που λέει πολλά.

Για να καταλάβουμε το μέγεθος της αύξησης ας υπολογίσουμε πως αντιστοιχεί σε αύξηση 10% για έναν μισθό των 1.500 ευρώ τον μήνα και μάλιστα αφορολόγητο, αφού δεν θα είναι σε χρήμα αλλά σε κουπόνια.
 Οι δικαιολογίες πως έχασαν πολλά από τα εισοδήματά τους οι υπάλληλοι της ΔΕΗ τα περασμένα χρόνια δεν θεωρείται σοβαρή αφού δεν είναι οι μόνοι, μάλιστα κάποιοι άλλοι έχασαν περισσότερα, αλλά το κυριότερο είναι πως το κόστος θα μετακυληθεί στα τιμολόγια της επιχείρησης όσο και αν η επιχείρηση δεν το δέχεται. Δηλαδή θα πληρώσουμε όλοι για την αύξηση αυτή…

Με πληροφορίες από την elzoni.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ