Σάββατο, 4 Ιουλίου 2015

Τσακαλώτος: Για 60 εκατομμύρια και για την καρέκλα το δημοψήφισμαΣτην παραδοχή ότι αν η κυβέρνηση έφερνε το πρόγραμμα στη Βουλή θα έπεφτε η κυβέρνηση, προχώρησε σήμερα το πρωί μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Το πρόγραμμα δεν θα ψηφιζόταν στη Βουλή και θα έπεφτε η κυβέρνηση, γι' αυτό προχωρήσαμε σε δημοψήφισμα, δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος. Διαφορετικά θα έπρεπε να πάμε σε εκλογές σε τρεις εβδομάδες, ενώ τώρα πάμε σε μια εβδομάδα.

Ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι το «πακέτο» με τους δανειστές δεν «έβγαινε» ούτε δημιουργούσε «το σοκ αισιοδοξίας στην οικονομία» αφού δεν έδινε άμεση λύση στο χρέος και παρέπεμπε για την επίλυσή του τον Οκτώβριο και εφόσον είχαν εφαρμοστεί τα μέτρα. Γι' αυτό, όπως εξήγησε, παρά την μικρή διαφορά με τους δανειστές, των 60 εκατομμυρίων, δεν υπήρξε συμφωνία. Αν δεν αποφασιζόταν το δημοψήφισμα, σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος «θα έπρεπε να πάμε σε εκλογές» αλλά η διάρκεια των τριών εβδομάδων της προεκλογικής περιόδου εκρίθη ότι δεν συμβάλλει στην οικονομία.

Όπως υποστήριξε, υπάρχει προοπτική να είναι καλύτερα τα πράγματα με το «όχι» και σημείωσε πως «όποιος ψηφίζει "ναι" σημαίνει ότι ψηφίζει υπέρ του να συνεχιστεί το πρόγραμμα που δεν βγαίνει». Πάντως, τόνισε, ότι εάν βγει «ναι» τότε «θα πρέπει να έλθει μία πολιτική λύση που να μπορεί να εφαρμόσει αυτήν τη γραμμή». Ωστόσο, ο κ. Τσακαλώτος αναγνώρισε ότι θα ήταν «καλύτερο να πηγαίναμε σε δημοψήφισμα ένα μήνα πριν όταν απάντησαν οι θεσμοί με ένα πεντασέλιδο στην κυβέρνηση».
Περισσότερα ΕΔΩ