Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Ανασχηματισμό, παραιτήσεις και «αποκεφαλισμό» Ζωής ζητά ο Παπαδημούλης



Μιλώντας στο Mega, ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε ότι «το στοίχημα για την Ελλάδα είναι, με Τσίπρα πρωθυπουργό, μια κυβέρνηση που να θέλει και να μπορεί να τρέξει και να υλοποιήσει αυτή τη δύσκολη πρόταση με συνέπεια, με αποτελεσματικότητα, με εντιμότητα», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής ενότητα.

Σχετικά με τις κινήσεις που θα ακολουθήσουν εκτίμησε ότι θα εντάσσεται και η -με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού- «ανασύνθεση της κυβέρνησης», την οποία χαρακτήρισε εκ των πραγμάτων αναγκαία «από την στιγμή που δυο υπουργοί της κυβέρνησης έδωσαν αρνητική ψήφο στο αίτημα εξουσιοδότησης», αναφερόμενος στους κκ. Λαφαζάνη και Στρατούλη.

Επ' αυτού είπε ότι υπάρχει ένα θέμα που λύνεται με δυο τρόπους: Είτε με παραίτηση είτε με αντικατάστασή τους.

«Περιμένω πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού αρνούμαι να ισχυριστώ ότι δεν συμβαίνει και τίποτα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για τους βουλευτές που δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα, αναγνώρισε επίσης ότι υπάρχει θέμα.

«Υπάρχουν και συλλογικά μας όργανα και στο κόμμα και στην ΚΟ και οι κανονισμοί που λειτουργούμε», σημείωσε και δήλωσε «οπαδός της αναζήτησης συναινετικών λύσεων».

«Στηρίζουμε όλοι αυτό που κατά πλειοψηφία αποφασίζουμε, πολύ περισσότερο που τώρα παίζεται η τύχη του λαού και της χώρας» τόνισε.

Για την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι «ολοφάνερα υπάρχει τέτοιο πρόβλημα» και «περιμένω να δω τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού και τις θέσεις και προτάσεις των συλλογικών οργάνων του κόμματος, είναι όμως διαφορετικής τάξης γιατί είναι και διαφορετική η θεσμική ιδιότητα και ο ρόλος της προέδρου της Βουλής».
πηγή iefimerida.gr/  και  kerdos.gr\

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ