Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Ενδεχόμενο και πρότασης μομφής κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου;



Μείζον θεσμικό και πολιτικό θέμα προκύπτει με τη στάση της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου που με την επιεικώς απαράδεκτη λειτουργία της από την πρώτη μέρα της αναλήψεως των καθηκόντων της κινδυνεύει να γίνει η πρώτη πρόεδρος της Ελληνικής βουλής που θα εκδιωχθεί. Είναι μια πρωτιά που της αξίζει χωρίς καμιά αμφιβολία... Έτσι λοιπόν...
Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, σε πρώτη φάση ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει να το διαχειριστεί με πιέσεις στο παρασκήνιο για παραίτηση της κας. Κωνσταντόπουλου και σε δεύτερη φάση, αν αποτύχει η πρώτη, ακόμα και με κατάθεση πρότασης μομφής.

Ο πρωθυπουργός ήδη δέχεται εισηγήσεις από στενούς του συνεργάτες για ανασχηματισμό άμεσα, ακόμη και τη Δευτέρα, αφότου επιστρέψει στις Βρυξέλλες με μια συμφωνία στις αποσκευές του, καθώς παρά την έκκληση του πρωθυπουργού για στήριξη 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών και κορυφαία στελέχη όπως οι κ. Λαφαζάνης, Στρατούλης και Κωνσταντοπούλου, διαφοροποιήθηκαν.

Κυβερνητικά στελέχη σχολίαζαν το Σάββατο πως δεν είναι δυνατόν να διαφωνούν υπουργοί με κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης. "Αν δεν υπάρχει πλειοψηφική ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων θα υπάρχει πολιτικό πρόβλημα" τονίζουν, προσθέτοντας ότι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία μέσα στους επόμενους μήνες είναι πιθανή.
Πηγή skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ