Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Ανασχηματισμός εν όψει. Ποιοι φεύγουν ποιοι έρχονται


Αλλάζουν χαρτοφυλάκιο Σκουρλέτης, Δρίτσας - Ακούγονται ότι μπαίνουν στην κυβέρνηση Μητρόπουλος, Μπαλάφας, Μπαλαούρας, Φίλης, Μηταφίδης, Τσουκαλάς, Ρομπόλης και Βαρεμένος - Ανοιχτό το ενδεχόμενο υπουργοποίησης προσώπων ευρύτερης αποδοχής

Στο ρυθμό του ανασχηματισμού κινούνται οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας. Μετά την απόφαση του Eurogroup να δώσει το δάνειο-γέφυρα στην Ελλάδα και την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αυξήσει την ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών κατά 900 εκατ.ευρώ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποφασίζει τη νέα σύνθεση της κυβέρνησής του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακοίνωση του ανασχηματισμού αναμένεται σήμερα το απόγευμα, αλλά ενδέχεται να καθυστερήσει, αν υπάρξουν «καραμπόλες». Εκτός κυβέρνησης αναμένεται να βρεθούν Λαφαζάνης, Στρατούλης, Ήσυχος, Βαλαβάνη (η οποία έχει υποβάλλει την παραίτησή της). Μετατίθενται Σκουρλέτης, Δρίτσας. Μέσα Μητρόπουλος, Μπαλάφας, Ρομπόλης και άλλοι. Τις τελευταίες ώρες ακούγεται έντονα το όνομα του Γιώργου Βαρεμένου ως αντικαταστάτη του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Κώστα Ήσυχου ο οποίος ψήφισε «όχι» στα προαπαιτούμενα. Ερωτηματικό με καραμπόλες από πιθανή αντικατάσταση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην προεδρία της Βουλής.

Στα ονόματα που ακούγεται ότι θα μπουν στην κυβέρνηση συγκαταλέγονται αυτά των Βίτσα, Μπαλαούρα, Φίλη, Μηταφίδη, Τσουκαλά. Στις 17:30 ο κ. Τσίπρας θα έχει σύσκεψη με τους συνεργάτες του.
Περισσότερα protothema.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ