Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Οι προγραμματικές δηλώσεις του Ποταμιού


Δίνοντας ένα διαφορετικό στίγμα, ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των προγραμματικών δηλώσεων επέλεξε να παρουσιάσει τις προγραμματικές δηλώσεις του Ποταμιού, σα να ήταν ο νικητής των εκλογών και όχι ο επικεφαλής ενός κινήματος του 4% όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού απέφυγε την παραδοσιακή στείρα αντιπολιτευτική κριτική, παρουσιάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις του Κινήματος, αναφέροντας λεπτομερώς τις προτάσεις για την διακυβέρνηση της χώρας, για την αναδιάρθρωση του κράτους, για την καταπολέμηση της ανεργίας και τη στήριξη των ευπαθών ομάδων, τους αγρότες, τη φορολογία, την παιδεία, τη δικαιοσύνη και φυσικά την καταπολέμηση της διαφθοράς, αποδεικνύοντας και στην πράξη ότι το Ποτάμι είναι η πλέον ωφέλιμη πολιτική δύναμη στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Παράλληλα, πέρα από τις προγραμματικές δηλώσεις του Κινήματος, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε: «Ο στόχος μας είναι να αλλάξουμε το παλιό σύστημα όχι να γίνουμε μέρος του. Θα παραμείνουμε το ίδιο ξεροκέφαλοι ως προς τις ευθύνες των κομμάτων που κυβέρνησαν και κυβερνούν», ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι: «Πρέπει να δώσουμε την μάχη για τα δικαιώματα των πολλών, την μάχη για τους χαμένους των μνημονίων, κόντρα στις συντεχνίες και τα συμφέροντα. Το Ποτάμι είναι εδώ για να περιορίσει το κομματικό κράτος και να υπερασπισθεί τον κόσμο της δουλειάς».
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε και στο κομματικό κράτος που δημιούργησαν όλα αυτά τα χρόνια η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Πρέπει να ανατρέψουμε το κομματικό κρατικίστικο μοντέλο, αυτό που υπηρέτησαν με πολύ μικρές εξαιρέσεις όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Τα μνημόνια τους αυτό προστάτευσαν, την ιερή αγελάδα του κομματικού κράτους. Το μνημόνιο δεν το πληρώσανε όλοι το ίδιο».
Ο Σταύρος Θεοδωράκης παράλληλα απευθύνθηκε προσωπικά στον Πρωθυπουργό εγκαλώντας τον στο θέμα της διαπλοκής και αναφέροντας συγκεκριμένα: «Θα συνιστούσα στον κ. Τσίπρα να μαζέψει λίγο ορισμένα στελέχη του. Έκαναν καριέρα λοιδορώντας το Ποτάμι ως προϊόν της διαπλοκής και τώρα που αποκαλύφτηκε ποιοι έχουν επιλεκτικές σχέσεις με την διαπλοκή, άλλαξαν τροπάριο και μιλούν για ακροδεξιό Ποτάμι. Χθες υπήρξε μια ανακοίνωση του γραφείου σας που είναι μνημείο ανευθυνότητας και γκεμπελισμού. Πάρτε το αλλιώς γιατί θα βρείτε».

Διαβάστε τις βασικές προγραμματικές δηλώσεις του Ποταμιού, όπως τις ανέφερε ο επικεφαλής του Κινήματος και δείτε βίντεο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ