Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Αν δεν φταίει ο αρχηγός, ποιος φταίει;


Τελικά δεν φταίει κανείς; Είχαμε ένα φιάσκο, μια γελοιοποίηση, όχι της ΝΔ, αλλά μιας διαδικασίας που πίκρανε όλους τους φίλους της Ν.Δ. αλλά δεν φταίει κανείς και το κυριότερο, δεν είναι υπεύθυνοι αυτοί που ανέλαβαν να υλοποιήσουν αυτή την διαδικασία! Δεν φταίει η ΚΕΦΕ (η εφορευτική επιτροπή) αμέτοχος ευθυνών ο πρόεδρος της, υπεράνω πάσης ενοχής ο μεταβατικός πρόεδρος της παράταξης!
Και θα εστιάσουμε στον τελευταίο, αφού όταν ανέλαβε την προεδρία του κόμματος η υποχρέωσή του ήταν να δρομολογήσει τις εξελίξεις για την εκλογή του νέου αρχηγού.
Το ότι προέκυψαν οι εκλογές δεν επηρεάζει σε τίποτα. Όταν λοιπόν ξεκίνησε η διαδικασία, κανείς δεν ζήτησε την παραίτησή του, αν και είναι παράδοξο, αν όχι ασυμβίβαστο, ο προσωρινός πρόεδρος να είναι και υποψήφιος και κακώς δεν ζητήθηκε, όπως κακώς ο ίδιος ο Μεϊμαράκης δεν την υπέβαλε. Μετά όμως το φιάσκο της ψηφοφορίας, να επιμένει να κρατά την προεδρία του κόμματος αποδίδοντας ευθύνες σε όλους τους άλλους, εκτός από την εαυτό του, είναι τουλάχιστον τραγικό. Ανέλαβε την προεδρία για έναν συγκεκριμένο σκοπό, απέτυχε παταγωδώς και έχει το θράσος να θέτει όρους για την παραίτησή του! Κανονικά θα έπρεπε να πάει στο σπίτι του και να μην απασχολήσει ξανά τον νεοδημοκρατικό κόσμο και όχι να θέλει να γίνει αρχηγός της παράταξης. Ελπίζουμε να αποτύχει σε αυτή την επιδίωξή του για να μην βρεθούμε σε σοβαρό δίλημμα στις επόμενες εκλογές, όσοι απομείνουμε να στηρίζουμε και να αγαπούμε αυτή την παράταξη.
Ο Μεϊμαράκης έπαιξε, έχασε και θα πρέπει να μείνει τουλάχιστον στο περιθώριο…

Όσον αφορά τα «γαλλικά» που ακούγεται πως «κατεβάζει» και που δεν διαψεύδονται ε, ο καθένας με το επίπεδό του…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ