Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015

Πλοηγηθείτε στο Google Maps χωρίς σύνδεση στο Internet


Η Google Maps δίνει πλέον την δυνατότητα να κατεβάσετε χάρτες και να πλοηγηθείτε offline, αν και προς το παρόν η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μόνο για συσκευές Android.

Πλέον, μπορείτε να κατεβάσετε το πακέτο χαρτών για μία περιοχή στο κινητό σας και την επόμενη φορά που θα είστε εκτός σύνδεσης, είτε είστε σε μία εθνική οδό είτε σε ένα υπόγειο πάρκινγκ, η εφαρμογή Google Maps θα συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά. Και ενώ πριν μπορούσατε απλά να δείτε μια περιοχή του χάρτη εκτός σύνδεσης, τώρα μπορείτε να λάβετε οδηγίες βήμα-βήμα,να αναζητήσετε συγκεκριμένους προορισμούς και να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για μέρη, όπως ώρες λειτουργίας, στοιχεία επικοινωνίας ή βαθμολογίες για εστιατόρια.

Μπορείτε να κατεβάσετε το σχετικό πακέτο χαρτών ψάχνοντας για μία πόλη, δήμο ή χώρα και στη συνέχεια να πατήσετε «λήψη» στην καρτέλα των αποτελεσμάτων με μέρη ή πηγαίνοντας στην επιλογή «Περιοχές εκτός σύνδεσης» στο μενού του Google Maps και πατώντας το κουμπί «+». Μόλις το κατεβάσετε, το Google Maps θα μεταβεί σε κατάσταση «εκτός σύνδεσης» αυτόματα, όταν αναγνωρίσει ότι είστε σε μέρος με προβληματική σύνδεση ή καθόλου σύνδεση.


Όταν η σύνδεση είναι και πάλι εφικτή, μπορείτε πολύ εύκολα να επιστρέψετε στην πλήρη εκδοχή του Maps, συμπεριλαμβάνοντας την κίνηση στον δρόμο για την πορεία που ακολουθείτε -εφόσον οι σχετικές πληροφορίες διατίθενται στην περιοχή που κινείστε. Από προεπιλογή, το κατέβασμα των χαρτών γίνεται όταν βρίσκεστε σε περιβάλλον ασύρματης σύνδεση Wi-Fi, προκειμένου να αποτραπούν οι μεγάλες χρεώσεις δεδομένων.
Πηγή iguru.gr/   protothema.gr/