Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Πάλι καλά που δεν ζήτησαν να τυπώσουν… ρούβλια!



ΓΡΑΦΕΙ Η Σ. ΒΟΥΛΤΕΨΗ


Από τα σύννεφα πέφτουμε κάθε φορά που δημοσιοποιείται μια αποκάλυψη σχετικά με τις προθέσεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για τη θέση της χώρας στην ευρωζώνη.
Προκαλείται σάλος, γίνονται συζητήσεις, ακούγονται διαψεύσεις και… το ξεχνάμε!
Όπως ακριβώς ξεχάστηκε και το μυστικό σχέδιο Βαρουφάκη – Γκαλμπρέιθ, το οποίο τελούσε σε γνώση του κ. Τσίπρα.
Στην πραγματικότητα, δεν πρέπει να έχει κανείς την παραμικρή αμφιβολία: Το σχέδιο ήταν από την αρχή, ήδη πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, η έξοδος της χώρας από το ευρώ.
Ο λόγος είναι απλός: Ο κ. Τσίπρας και οι περί αυτόν γνώριζαν πολύ καλά πως όλα αυτά τα ηρωικά που υπόσχονταν δεν υπήρχε η παραμικρή προσπάθεια να τα πραγματοποιήσουν εντός ευρώ.
Τώρα, ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει πως τέτοια σκέψη δεν υπήρχε και πως ουδέποτε έγινε πρόταση στον Πούτιν να τυπωθούν δραχμές στη Ρωσία, όπως ο ίδιος ο Ρώσος Πρόεδρος αποκάλυψε στον Γάλλο Πρόεδρο Ολάντ, σύμφωνα με τις τελευταίες αποκαλύψεις.
Δεν υπήρχε, όμως, καμιά αμφιβολία ότι ο κ. Πούτιν θα προειδοποιούσε τους Ευρωπαίους, διότι, παρά το εμπάργκο και τα προβλήματα με την Ουκρανία, η Μόσχα ουδέποτε θα έθετε σε κίνδυνο τις σχέσεις της με την ΕΕ.
Όλοι θυμούνται πως ο κ. Τσίπρας πήρε τον κ. Λαφαζάνη και έφυγαν για την Αγία Πετρούπολη (17-19 Ιουνίου 2015) – μάλιστα ο κ. Λαφαζάνης, διορισμένος από τον κ. Τσίπρα υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, προτιμούσε να αποκαλεί την Αγία Πετρούπολη… Λένινγκραντ!
Ήταν τότε που είχαν την αυταπάτη (άλλη μια αυταπάτη) πως η Ρωσία ήταν η παλιά Σοβιετική Ένωση και ήλπιζαν να μετατραπούν σε δορυφόρο της.
Ήταν τότε (18 Ιουνίου) που το Eurogroup κατέληγε σε ναυάγιο και η χώρα οδηγείτο με μαθηματική ακρίβεια εκτός προστασίας, αφού το πρόγραμμα έληγε στις 30 Ιουνίου.
Αλλά ο κ. Τσίπρας αναζητούσε «νέα λιμάνια».
Συνέχεια ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ