Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Αλήθειες και ψέματα για την επίσκεψη Ομπάμα



Τελείωσε λοιπόν. Ήρθε γοήτευσε και έφυγε. Είπε κάποια που θέλαμε να ακούσουμε, απέφυγε κάποια άλλα, μας έκανε χαρούμενους, αλλά τα αποτελέσματα της επίσκεψής του, αν υπάρξουν, θα αργήσουν να φανούν και αυτό είναι αναμενόμενο.
Σίγουρα ήταν μια μεγάλη επιτυχία, πρώτα της αμερικανικής διπλωματίας, και έπειτα της Ελληνικής κυβέρνησης.
Ο Ομπάμα είναι ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, και αρέσει ή όχι, είναι αποδυναμωμένος αφού στην ουσία τον πρώτο λόγο τον έχει ο Τραμπ, χωρίς την έγκρισή του οποίου λίγα πράγματα μπορεί να κάνει και αυτό το ξέρουν όλοι. Απλά όταν «έκλεισε» το ταξίδι αυτό, πίστευε πως θα έστρωνε το έδαφος για την Κλίντον η οποία θα συνέχιζε την ίδια πολιτική. Ο αμερικανικός λαός του έδειξε πόρτα και έτσι το μόνο που του έμεινε ήταν η υστεροφημία του. Γιαυτό και ο περίφημος, αλλά υποκριτικός, λόγος του για δημοκρατία. Ο άνθρωπος που έβαψε τα χέρια του με αίμα, στην Λιβύη, την Συρία και όχι μόνο, μίλησε πρόσφυγες για ανθρωπιά και άλλα πράγματα, για πληγές που η αμερικανική πολιτική φέρει την κυρία ευθύνη, χωρίς ντροπή. Το θέατρο του καλοπαιγμένο, αλλά οι κάθε λογής σχετικοί και άσχετοι έδωσαν και τα ρέστα τους για ένα στιγμιότυπο μαζί του και για να λέμε την αλήθεια, καλά έκαναν αφού δύσκολα μπορεί να βρεθεί κανείς κοντά σε έναν πλανητάρχη.
Φυσικά η όλη επίσκεψή του ήταν η καλύτερη διαφήμιση για την χώρα μας, τα πλάνα της επίσκεψής του στην Ακρόπολη που έκαναν τον γύρο του κόσμου, θα «εξαργυρωθούν» με χιλιάδες τουρίστες του χρόνου.
Ευελπιστούμε πως οι πιέσεις του για μια ανάσα της Ελληνικής οικονομίας θα πιάσουν τόπο, αλλά αυτό θα φανεί στην πορεία. Καμιά σοβαρή χώρα δεν θα αντιδρούσε θετικά, άμεσα, ακόμη και αν το ήθελε, στις προτροπές του Ομπάμα, πόσο μάλλον η Γερμανία σε έναν απερχόμενο πλανητάρχη. Θα έδειχνε υποτέλεια.

Η χώρα μας είναι κερδισμένη από την επίσκεψη αυτή. Πιστώνεται και στην πολιτική Τσίπρα, όσο και αν βόλευε το επιτελείο Ομπάμα το οποίο την σχεδίασε και που έχει σαν στόχο, όπως προαναφέραμε, την υστεροφημία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ