Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Δημοσκόπηση έκπληξη με διαφορές 14%


Στις δεκατέσσερις μονάδες κινείται η διαφορά μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ (33% ΝΔ και 19% ο ΣΥΡΙΖΑ), ενώ το ΚΚΕ βρίσκεται στην τρίτη θέση (10%), σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Σφυγμός της Prorata που διενεργήθηκε για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών», 1-3 Μαρτίου. Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 9%, η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι με 8%, η Ένωση Κεντρώων με 7% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4%.
Τα ενθαρρυντικά της δημοσκόπησης αυτής είναι το μεγάλο ποσοστό που παίρνει ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ που φθάνει στο 8%. Παρά τις όποιες αποχωρήσεις και εντάξεις σε άλλα κόμματα, κάποιων από τους βουλευτές του το κόμμα του κ. Θεοδωράκη δείχνει να αντέχει. Το άλλο είναι πως η πλειοψηφεία των ερωτηθέντων δεν θέλει τώρα εκλογές και ελπίζει ως αυτός ο κυκεώνας διαπραγματεύσεων μνημονίων και αντιπαραθέσεων θα πάρει τέλος για να μπορέσει επί τέλους να πάρει μπροστά η οικονομία και όχι μόνο στην φαντασία των οποίων κυβερνόντων. Φυσικά και η μεγάλη διαφορά με την οποία προηγείται η ΝΔ, κάτι που δείχνει πως τα λαϊκά στρώματα έχουν αντιληφθεί πολλά πράγματα και απλά θέλουν να τελειώνει αυτή η εκκρεμότητα

Στο ερώτημα περί πρόωρων εκλογών τους επόμενους έξι μήνες, το 59% απαντά «Όχι», το 32% «Ναι» και το 9% «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ