Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017

«Χρυσή Αυγή-Προσωπική Υπόθεση»: Προβολή και συζήτηση στην Αλεξάνδρεια


Στα πλαίσια αντιρατσιστικού αφιερώματος, η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αλεξάνδρειας,  θα πραγματοποιήσει την προβολή του ντοκιμαντέρ: 

«Χρυσή Αυγή. Προσωπική Υπόθεση», αυτό το Σάββατο 1/4 στις 19.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Αλεξάνδρειας. Θα ακολουθήσει.συζήτηση με τον Λουκά Στάμελλο, συντελεστή του Ντοκιμαντέρ. 

Σύνοψη: Μια δημοσιογράφος ερευνά για χρόνια την οργάνωση του ελληνικού νεοναζιστικού κόμματος «Χρυσή Αυγή». Η οικονομική κατάρρευση, η πολιτική αστάθεια και οι οικογενειακές σχέσεις έρχονται σε πρώτο πλάνο καθώς το ντοκιμαντέρ προσπαθεί να ανακαλύψει «τί έχουν στο κεφάλι τους οι Χρυσαυγίτες που παρουσιάζονται ως θύματα» του συστήματος. Η Χρυσή Αυγή «ποτέ δεν κρύφτηκε», όσον αφορά στην ιδεολογία της. Η απήχησή της στις κάλπες μπορεί παλιότερα να ήταν απειροελάχιστη, όμως η συμβατότητα αυτής της ιδεολογίας με γερά παγιωμένες αντιλήψεις στην Ελλάδα – που καλλιεργούν πολλοί κληρικοί, τα περισσότερα ΜΜΕ και το πολιτικό σύστημα – αποτελεί το εύφορο έδαφος στο οποίο ανθεί η οργάνωση