Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Πόρισμα για το ατύχημα στο Άδενδρο: ΜΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΛΑΘΟΣ;


Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις για ανθρώπινο λάθος στην σιδηροδρομική τραγωδία στο Άδενδρο. Η υπερβολική ταχύτητα, που έφτανε τα 144 χιλ. αντί των 60 ήταν αυτή που προκάλεσε το ατύχημα, σύμφωνα με το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων. Φωτογραφίζει πράγματα και ευθύνες, όπως είχαμε αναρωτηθεί στον paraplaniτikos (ΕΔΩ).
Στο πόρισμα επισημαίνεται ακόμη ότι «δεν υπήρχε ίχνος παραβίασης της Αιχμής της Αλλαγής (κλειδιού), η οποία ήταν ασφαλισμένη στη μόνιμη θέση προς την παρακαμπτήριο». Και συνεχίζει: «Δεν υπήρχε ίχνος χτυπήματος στην καρδιά της αλλαγής»….  Όπως αναφέρεται επίσης, κατά τον σταθμάρχη υπηρεσίας, ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία ως προς την αποστολή του τηλεγραφήματος για την πορεία του συρμού. «Δηλαδή μιλώντας με τον μηχανοδηγό του έδωσε Νο τηλεγραφήματος για πορεία μέχρι ΤΧ1 και με την οδηγία για είσοδο σε παρακαμπτήριο σε Σ.Σ. Αδενδρου και Σ.Σ. Σίνδου» αναγράφεται στο πόρισμα…. Όπως επισημαίνεται από τους εμπειρογνώμονες στα συμπεράσματά τους, ενδεχόμενα ερωτήματα, που σχετίζονται με την αντοχή της σιδηροτροχιάς και έχουν επίσης σχέση με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της θραύσης, θα απαντηθούν μετά το πόρισμα του Εργαστηριακού Ελέγχου του δείγματος της σιδηροτροχιάς (από πιστοποιημένο Πανεπιστημιακό εργαστήριο).
Τέλος, η επιτροπή καταλήγει ΜΕ ΤΟ ΕΞΗΣ ΑΚΡΩΣ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ, κατά την εκτίμησή μας: Με την προσωρινή (ορθή μεν κανονιστικά αλλά επιβαρυμένη λειτουργικά) κατάσταση του δικτύου, θα πρέπει να εξεταστούν μέτρα που θα απέτρεπαν ή θα μείωναν δραστικά την υπέρβαση του εκάστοτε ορίου ταχύτητας. Δηλαδή αντί να μιλήσει για την ανάγκη αποκατάστασης της κανονικότητας της κυκλοφορίας των τραίνων, όπου θα λειτουργεί σωστά το σύστημα τηλεδιοίκησης, μιλάει στην ουσία για συνέχιση της ανωμαλίας στην κυκλοφορία με μέτρα αποτροπής. Απαλλάσσει από τις ευθύνες τους όλες διαχρονικά τις διοικήσεις του ΟΣΕ που δεν μπορούν(;) να λειτουργήσουν σωστά την ακριβοπληρωμένη από το υστέρημα του Ελληνικού λαού τηλεδιοίκηση, λειτουργία η οποία είναι η μεγαλύτερη ασφάλεια για την κυκλοφορία!
ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ