Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Το μεγάλο τσιρκο ξαναχτυπά!

Ο άνθρωπος τελικά είναι για δέσιμο. Δεν φτάνει που λέει του κόσμου τις ανοησίες μας  βρίζει κιόλας.
Στον Ελεύθερο τύπο γράφτηκε πως  στην ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο Πάγκαλος, δεν έμεινε μόνο στο παρόν, αλλά...
 είχε έναν "καλό" λόγο να πει και για το παρελθόν των Ελλήνων.
Χαρακτήρισε τους Έλληνες που έκαναν την επανάσταση του 1821, ένα "μάτσο αγράμματους και αδαείς χωριάτες, οι οποίοι γι' αυτό το λόγο (επειδή ήταν αγράμματοι) αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα σχίσμα από την οθωμανική αυτοκρατορία.
Σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο μετά την απελευθέρωση, οι Έλληνες ψήφιζαν όποιον μπορούσε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά τους, λογική που διατηρήθηκε μέχρι τις ημέρες μας.
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος παραλλήλισε την ιστορία της Ελλάδας με αυτή της Κοκκινοσκουφίτσας. Όπως είπε, "η Ελλάδα δεν εφάρμοσε τις σωστές αρχές, όπως η κοκκινοσκουφίτσα δεν έπρεπε να κόψει δρόμο μέσα από το δάσος".
Τέλος, δήλωσε ότι οι νεοέλληνες έχουν την ψευδαίσθηση ότι είναι άμεσοι απόγονοι του Περικλή, κάτι που σύμφωνα με την εφημερίδα είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο ακροατήριο.

Όταν έγιναν γνωστά  αυτά που είπε η αντίδρασή του ήταν: "Κάποιοι φοιτητές του κώλου έκοψαν αποσπάσματα απ' όσα είπα ενώ είπα κι άλλα "πράγματα”. 
Και συνέχισε αναφερόμενος στο χθεσινό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου για όσα είπε στην Οξφόρδη: “Κάποια ζώα στον Ελεύθερο Τύπο τα αναπαρήγαγαν. Απορώ, αλλά πιο πολύ απορώ με τα ζώα που τα διάβασαν”.

Δηλαδή δεν διαψεύδει τα γραφόμενα, αλλά μας λέει πως είπε κι άλλα πράγματα. Και το κυριότερο μας αποκαλεί ζώα επειδή διαβάσαμε τα όσα είπε. Τώρα να του πούμε πως το ζώο είναι αυτός που λέει τέτοιες ανοησίες και όχι αυτός που τις διαβάζει, δεν θα έχει κανένα νόημα. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ