Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

“Στον τόπο που γεννήθηκα...” στην Βυρώνεια Σερρών (φωτο και βίντεο)

«Η ομορφιά είναι στη φύση μας», λένε οι Σερραίοι και μάλλον έχουν δίκιο. Αυτή την Κυριακή η εκπομπή “Στον τόπο που γεννήθηκα...” σας πάει στην όμορφη Βυρώνεια. Δίπλα στα μνημεία της φύσης τα μνημεία του ανθρώπινου πολιτισμού μαρτυρούν τη μεγάλη και πανάρχαιη ιστορία του τόπου Μιλάμε για την ιστορία, άλλωστε ο Σιδηροδρομικός Σταθμός της Βυρώνειας, συνδέεται με μία από τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας....

 Εδώ βρισκόταν το στρατηγείο του βασιλιά Κωνσταντίνου Α'κατά τον Β' Βαλκανικό Πόλεμο. Εδώ μαζί με τον πρωθυπουργόΕλευθέριο Βενιζέλο δέχτηκε την 1 Ιουλίου 1913 την αντιπροσωπεία τηςΒουλγαρίας για να υπογραφεί η συνθήκη ανακωχής μετά την νίκη της Ελλάδας.
Μαγειρεύουμε μια “χαμένη” παραδοσιακή ποντιακή συνταγή που γνωρίζουν λίγοι. Μετά πάμε στο Ενυδρείο της Βυρώνειας, που φιλοξενεί την ιχθυοπανίδα του ευρύτερου οικοσυστήματος της λίμνης Κερκίνη και του ποταμού Στρυμόνα, αλλά και έναν μικρό … κροκόδειλο. Τον «Βύρωνα» που έχει εξελιχθεί σε «μασκότ» του Ενυδρείου.
Μιλάμε με Βουβαλοτρόφους ενώ σε μια αυλή συναντάμε την πεθερά με την νύφη να ζυμώνουν όπως παλιά !Γνωρίζουμε έναν κύριο που ασχολείται με την ξυλογλυπτική και έναν υποδηματοποιό.
Φυσικά χορεύουμε σε ποντιακούς ρυθμούς ενώ οι καλές νοικουρές μας κερνάνε παραδοσιακά εδέσματα.

Αυτά και άλλα πολλά αυτή την Κυριακή 11 Μαίου στις 11:45 στην εκπομπή “Στον τόπο που γεννήθηκα...” της 4Ε ...Σε επανάληψη την Τετάρτη 14 Μαίου στις 16:45...Την ίδια ώρα και μέσω ΟΤΕ TV αλλά και παγκόσμια στην ελληνική Ομογένεια μέσω δορυφόρων και διαδικτύου..
Τα γυρίσματα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη ..
Μια “γεύση” από την εκπομπή για την Βυρώνεια εδώ στο στηλεοπτικό σποτ, μετά τις φωτογραφίες







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ