Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Δελτίο τύπου ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ του π. Γκυρίνη

Σε συνέχεια του από 4/5/2014 Δελτίου μας με το οποίο δημοσιοποιήσαμε κομμάτι του προγράμματος μας που αφορούσε την «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ» συνεχίζουμε την δημοσιοποίηση τμήματος που αφορά «ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ»...

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ
Για την τετραετία που μας πέρασε εξαιτίας της κρίσης και της ανάγκης στήριξης των ευπαθών ομάδων και των χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων ένας νοικοκυρεμένος δήμος δεν θα αρκούνταν στο να μαζεύει λίγα μακαρόνια για να τα μοιράζουν οι αξιωματούχοι του σε νάιλον σακούλες προς άγρα ψήφων.
Δημιουργούμε ένα δίχτυ προστασίας με αντίστοιχα ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ όπως έχουν κάνει πάρα πολλοί δήμοι στην Ελλάδα, όπως θα κάνει και η νέα ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗ εκμεταλλευόμενη αυτήν την δυνατότητα.

Η «Ώρα Ευθύνης» αντίθετη στη λογική των χαμηλών προσδοκιών, δεν θα απαξιώσει το έργο των προηγούμενων καθώς όλοι κάτι προσέφεραν, ακόμα και «κοινωνικό παντοπωλείο» που ιδρύθηκε στα λόγια και ποτέ δεν συνεδρίασε ως θεσμός, αναβαθμίζει λοιπόν το θεσμό για την αντιμετώπιση των συνθηκών κρίσης και όχι μόνο:
Γι’ αυτό δημιουργεί με προγράμματα του ΣΕΣ:
·        Δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον αστικό ιστό και στις έδρες των παλιών δήμων.
·        Λειτουργεί δημοτικό ιατρείο με προτεραιότητα δράσεων σε πρόληψη και παροχή ιατρικής φροντίδας και με εθελοντική προσφορά.
·        Συστήνει συμβουλευτικούς σταθμούς σε κάθε ένα από τα δημοτικά διαμερίσματα με κοινωνική λειτουργία.
·        Δημιουργεί Δημοτική Τράπεζα αίματος
·        Αναβαθμίζει το κοινωνικό παντοπωλείο
·        Δημιουργεί τράπεζα χρόνου
·        Δεν αφήνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, όταν προκύπτουν πραγματικά απρόοπτες και ανυπέρβλητες ανάγκες.

Ενδεικτικά:

Α. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ

Είναι παγκοίνως  γνωστό ότι ακόμα και μικροομάδες εθελοντών ή ευαισθητοποιημένοι σύλλογοι έχουν δημιουργήσει διάφορες τράπεζες αίματος.
Ένας οργανωμένος, σωστά δομημένος φορέας όπως είναι ένας δήμος 43,000 κατοίκων να υπολείπεται μιας τέτοιας δράσης, δεν είναι κατανοητό.
Από τα απαραίτητα, και εκ των ων ουκ άνευ ζητήματα, καθόλου κοστοβόρα που σώζουν ζωές είναι ώρα ευθύνης για το δήμο Αλεξάνδρειας, να δημιουργήσει τράπεζα αίματος. 

Β. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΧΡΟΝΟΥ
·        Η τράπεζα χρόνου είναι ένα δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών γνώσεων και προϊόντων που υποστηρίζεται από μια ισότιμη μονάδα συναλλαγής και αυτή είναι ο χρόνος.
·        Η τράπεζα χρόνου αποτελεί μια μορφή εθελοντισμού που βασίζεται στην αχρήματη και αμφίδρομη συναλλαγή μεταξύ των μελών της, τα οποία αποταμιεύουν ειδικές μονάδες χρόνου με βάση τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

·        Η Τοπική Αυτοδιοίκηση όταν είναι ευέλικτος φορέας καθώς βρίσκεται σε άμεση επαφή με τον δημότη, έχει τη δυνατότητα δημιουργίας και τέτοιων αξιόπιστων και σύγχρονων προγραμμάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ