Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Ο Τσίπρας πέρασε το μνημόνιο αλλά τον έφτυσαν οι βουλευτές του


Τα προαπαιτούμενα μέτρα, για την εφαρμογή του μνημονίου για να αρχίσει η χρηματοδότηση της χώρας και να αποφευχθεί το καταστροφικό grexit, πέρασαν από τη βουλή με 229 «Ναι», 64 «Όχι», 6 «Παρών». Κάτι που αποτελεί μεγάλη ήττα του πρωθυπουργού. Δεν αποτελεί έκπληξη αυτό το αποτέλεσμα, αφού αποτελεί μια φυσιολογική εξέλιξη της πορείας και των μεταπτώσεων ενός πρωθυπουργού που ακόμη και τώρα δεν φαίνεται να έχει συνειδητοποιήσει το που βαδίζει και πως έφτασε σε αυτό το σημείο. Τον στήριξε η αντιπολίτευση αλλά τον έφτυσε το κόμμα του
Η ουσία είναι πως η αντιπολίτευση στάθηκε στο ύψος της και έσωσε την χώρα από ένα θλιβερό σενάριο που ονειρεύονται τύποι τύπου Βαρουφάκη, Λαφαζάνη Λαπαβίτσα, Κωνσταντοπούλου και πάει λέγοντας. Αύριο θα είναι υποχρεωμένος να κάνει ανασχηματισμό αφήνοντας στην άκρη τους αντάρτες και να υποβάλει μέσω των βουλευτών του πρόταση μομφής κατά της προέδρου της βουλής που ούτε λίγο ούτε πολύ τον χαρακτήρισε, με εύσχημο αλλά σκληρό τρόπο, σαν πολιτικό πειθήνιο όργανο των δανειστών.
Αυτοί που διαφοροποιηθήκαν είναι οι: Γιάννης Βαρουφάκης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Αγλαΐα Κυρίτση, Κώστας Ήσυχος, Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρης Στρατούλης, Δημήτρης Κοδέλας, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Ιωάννης Σταθάς, Κώστας Ζαχαριάς, Αθανάσιος Σκούμας, Κώστας Λαπαβίτσας, Θωμάς Κώτσιας, Ιωάννα Γαϊτάνη, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ηλίας Ιωαννίδης, Ραχήλ Μακρή, Αμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης, Ιωάννης Ζερδελής, Στάθης Λεουτσάκος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Θανάσης Πετράκος, Ελένη Ψαρρέα, Κώστας Δελημήτρος, Ζήσης Ζάννας, Βασίλης Κυριακάκης, Στέφανος Σαμοΐλης, Ευγενία Ουζουνίδου.

«Παρών» ψήφισαν οι: Βασιλική Κατριβάνου, Χρήστος Καραγιαννίδης, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, Ηρώ Διώτη, Νίκος Μιχαλάκης, Βασιλική Λέβα. Ενώ η βουλευτής Καβάλας Αλεξάνδρα Τσανάκα απουσίαζε, χωρίς να στείλει επιστολή, κάτι που την τοποθετεί στους αντάρτες.
Τυπικά δεν υπάρχει πρόβλημα αφού δεν τέθηκε θέμα ψήφου εμπιστοσύνης, ουσιαστικά όμως ο κ. Τσίπρας είναι εκτεθειμένος και για να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις του θα πρέπει να στηριχθεί στην καλή διάθεση ή έστω στην ανοχή της αντιπολίτευσης.

Φυσικά, υπάρχει και το θέμα της παράδοσης της έδρας, που έχουν υπογράψει πως θα παραδώσουν σε περίπτωση διαφωνίας, κάτι που δείχνει τον ηθικό ξεπεσμό όλης της παράταξής τους και προσωπικά του κ. Τσίπρα, κάτι που όμως δεν είναι της παρούσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ