Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

ΚΕΔΕ: Έτσι θα καλυφθούν τα κενά στο προσωπικό των δήμωνΤην άμεση δρομολόγηση των αναγκαίων νομοθετικών ρυθμίσεων προκειμένου να καλυφθούν τα σημαντικά κενά στο προσωπικό των δήμων ζητά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης από τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη.

Ειδικότερα με επιστολή του στον αρμόδιο υπουργό ο κ. Πατούλης και με αφορμή το γεγονός ότι στον δήμο Κάσου πλέον δεν υπάρχει κανένας υπάλληλος, επισημαίνει πως η ΚΕΔΕ γίνεται καθημερινά δέκτης παραπόνων από δημάρχους σχετικά με τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού.

Υπογραμμίζει πως το πρόβλημα εντοπίζεται σε δύο βασικά αίτια που είναι αφενός «η συνταξιοδότηση υπαλλήλων και η αδυναμία πρόσληψης νέων υπαλλήλων και αφετέρου η μετάθεση εργαζομένων σε άλλους φορείς και μάλιστα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του δήμου προέλευσης τους».

Ο κ. Πατούλης τονίζει πως προκειμένου να περιοριστούν τα φαινόμενα αποψίλωσης υπηρεσιών και δομών, είναι απαραίτητο να υπάρξει νέα νομοθετική ρύθμιση, με την οποία για τη μετακίνηση υπαλλήλων να απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του δήμου προέλευσης.

Επίσης, προκειμένου να αναπληρωθούν τα κενά είναι ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία της εθελοντικής κινητικότητας πλεονάζοντος προσωπικού.

Ιδιαίτερα για τους ορεινούς και μικρούς νησιωτικούς δήμους, στους οποίους υπάρχει αδυναμία κάλυψης των θέσεων λόγω απροθυμίας παραμονής του προσωπικού, προτείνεται η θέσπιση αυξημένης μοριοδότησης της εντοπιότητας και άλλων κινήτρων (διαμονή, σίτιση, προαγωγές κλπ).
localit.gr airetis.gr
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Θανάσης Παπαμιχαήλ- Επικοινωνιολόγος Το καρκίνωμα του λαϊκισμού