Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Περί… Ομοφυλοφιλίας

Γράφει ο Κ. Παπαδόπουλος
Καταδικαστέα κάθε μορφή ρατσισμού (κοινωνικού, εθνικού, φυλετικού, θρησκευτικού κλπ)!
Η ΑΓΑΠΗ προς τον συνάνθρωπο είναι το σημαντικότερο ζητούμενο σε αυτή τη ζωή!
Πέρα όμως από όλα τα παραπάνω, νομίζω ότι ορισμένα πράγματα δεν είναι ίδια μεταξύ τους (μπορεί για παράδειγμα ομοφυλόφιλοι και πρόσφυγες να αντιμετωπίζουν προβλήματα κάποιων μορφών ρατσισμού, άλλο όμως πρόσφυγας και άλλο ομοφυλόφιλος).
Ούτε όλοι αντιλαμβάνονται, το ίδιο, πράγματα και καταστάσεις, ούτε όλοι έχουν τα ίδια ηθικά κριτήρια, ούτε όλοι έχουν τον ίδιο χαρακτήρα.
Ο Σεβασμός απέναντι στον (όποιον) άλλον είναι θέμα Παιδείας, κουλτούρας και προσωπικών βιωμάτων (ούτε καν θέμα μόρφωσης…).
Η συμβίωση μέσα σε μια κοινωνία προϋποθέτει και την ανοχή. Μέχρι όμως του σημείου που δεν θίγονται, βάση δημοκρατικών θεσμών και διαδικασιών (αρχή της πλειοψηφίας) τα δίκαια του άλλου.
Οι μειονότητες μέσα σε μια δημοκρατική κοινωνία πρέπει να προφυλάσσονται. Όμως και οι μειονότητες πρέπει να αντιλαμβάνονται ότι αυτό αποτελούν… μια μειονότητα.
 Ανέτρεξα σε διάφορα άρθρα, θέσεις και προσωπικές γνώμες. Επέλεξα να σας προτείνω τα παρακάτω 2 επειδή υπογράφονται επιστημονικά και αποτελούν προϊόν έρευνας.

Αυτά που συγκράτησε ο paraplanitikos
…οι γενετικές θεωρίες είναι ενδιαφέρουσες αλλά δεν στοιχειοθετούν μέχρι σήμερα ύπαρξη γονιδιακης συμμετοχής στην ομοφυλοφιλία…
…η ομοφυλοφιλία θεωρείται παράμετρος της ανθρώπινης σεξουαλικότητας και όχι ως ένα παθολογικό σύνδρομο…
… τα δημοκρατικά πολιτεύματα κρίνονται σαν αποτελεσματικά όχι από τον σεβασμό της πλειοψηφίας αλλά από την ανοχή τους στις μειοψηφίες έτσι και στις σεξουαλικές μας αντιλήψεις θα είμαστε στην σωστή κατεύθυνση αν σεβαστούμε το διαφορετικό γιατί στον κανόνα είναι εύκολο να ζει και να επιβεβαιώνεται ο καθένας…
… Ο πιο σημαντικός παράγοντας στην εμφάνιση συμπεριφορών αντίθετου φύλου είναι η ενθάρρυνσή τους από το περιβάλλον…

… μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί κάποιος βιολογικός παράγοντας (ορμονικός, ανατομικός, χημικός, γεννητικός) που να προκαλεί άμεσα ή έμμεσα την ομοφυλοφιλία…
Περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ