Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Οδηγός σώζει οδηγό με τα αυτοκίνητα εν κινήσει


Τα εύσημα σε έναν "ήρωα" Γερμανό οδηγό απέμεινε ο επικεφαλής της Tesla μετά την επιλογή του να θυσιάσει το αυτοκίνητό του προκειμένου να σώσει τη ζωή ενός άλλου άνδρα.
Όλα συνέβησαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας όταν ο 41χρονος Γερμανός Manfred Kick, κινούνταν στην Εθνική Οδό έξω από το Μόναχο οδηγώντας ένα Tesla Model S, όταν παρατήρησε πως σε ένα προπορευόμενο όχημα κάτι δεν πήγαινε καλά. Επιτάχυνε και είδε πως ο οδηγός ενός VW Passat ήταν αναίσθητος πάνω στο τιμόνι και το αυτοκίνητο κινούνταν ουσιαστικά ανεξέλεγκτο.
Χωρίς δεύτερη σκέψη μπήκε μπροστά από το όχημα και με προσεκτικές κινήσεις πατώντας συνεχώς το φρένο κατάφερε μετά από λίγο να το ακινητοποιήσει προκαλώντας ωστόσο τεράστια ζημιά στο δικό του όχημα που ανέρχεται στις 10.000 δολάρια.
Παρά το σοκ, κατάφερε να βγει και να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στον αναίσθητο άνδρα μέχρι να σπεύσει στο σημείο ασθενοφόρο. Ο άτυχος άνδρας ηλικίας 47 ετών διαπιστώθηκε πως υπέστη εγκεφαλικό κατά τη διάρκεια της οδήγησης και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση χάρη στην ηρωική προσπάθεια του Kick.
Ο άνδρας δήλωσε στη Γερμανική εφημερίδα Merker πως αισθάνθηκε σαν να παίζει σε ταινία και εξέφρασε τον προβληματισμό του σχετικά με το αν η ασφαλιστική του θα καλύψει τα ζημιά.
Ωστόσο, τα νέα δεν άργησαν να φτάσουν στα κεντρικά της Tesla με τον διευθύνοντα σύμβουλο της αυτοκινητοβιομηχανίας Elon Musk να δίνει συγχαρητήρια στον Kick και να ανακοινώνει, πως ο Γερμανός ιδιοκτήτης δεν θα πληρώσει ούτε cent για την επισκευή του οχήματος του.

Πηγή news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ